Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Δεν λήγει ο συναγερμός, οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση στον Έβρο

tags :
Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Δεν λήγει ο συναγερμός, οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση στον Έβρο
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για την ετοιμάτητα των ελληνικών Eνόπλων Δυνάμεων
Τα Επιτηρητικά Φυλάκια στις Καστανιές, το Πύθειο και το Πέταλο στον Έβρο επισκέφθηκε σήμερα (30/3) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου, μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο που τον συνόδευε, να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να συνομιλήσει με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιχειρούν εκεί.
Στις Καστανιές μάλιστα συναντήθηκε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον οποίο μετέβησαν μαζί στο ΕΦ-1, όπου και είχαν ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση και την τήρηση των επαυξημένων μέτρων επιτήρησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η επίσκεψή του στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. «Δεν λήγει ο συναγερμός» τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ, συμπληρώνοντας πως οι δυνάμεις που υπάρχουν στον Έβρο παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει.
Εν συνεχεία οι κ.κ Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοϊδης έλαβαν μέρος σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, όπου και αφού έγινε μια αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης. Ταυτόχρονα τέθηκε επί τάπητος και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων της ελληνικής πλευράς, σε ότι αφορά την περαιτέρω θωράκιση του Έβρου, μιας και είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να στήσουν κάποια ανάλογη επιχείρηση και στο μέλλον.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα της λήψης μέτρων υγειονομικής προφύλαξης λόγω του κορωνοϊού.
Παράλληλα, δόθηκαν συγχαρητήρια προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Ήταν οι άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους.
Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο όπως έκαναν μέχρι τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Από την πλευρά το ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουν από κοινού οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και η Frontex για την ενίσχυση της ασφάλειας των ελληνικών συνόρων, τα οποία είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια δημιουργίας του φράκτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο «προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης