Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντάουνιγκ Στρίτ: Το «καλό» σενάριο του κορωνοϊού είναι να πεθάνουν μόνο 20.000 Βρετανοί

Ντάουνιγκ Στρίτ: Το «καλό» σενάριο του κορωνοϊού είναι να πεθάνουν μόνο 20.000 Βρετανοί
Η δήλωση έγινε από τον ιατρικό διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίσημη συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ
Δυσμενής είναι η πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών στη Βρετανία από τον κορωνοϊό καθώς η κυβέρνηση Johnson θα θεωρήσει ως "επιτυχία" αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας με λιγότερους από 20.000 θανάτους.
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα (28/3) ο Steven Powes, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. (NHS) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Μάλιστα ο επικεφαλής του NHS παραδέχθηκε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».
«Αν οι νεκροί είναι λιγότεροι από 20.000 αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση μελετά τις επόμενες ημέρες τη λήψη μέτρων προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις ώστε να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης