Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – κορωνοϊός: Δεν πρόκειται να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα πριν από τις 20 Απριλίου

Γερμανία – κορωνοϊός: Δεν πρόκειται να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα πριν από τις 20 Απριλίου
«Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων πριν από τις 20 Απριλίου», τονίζει η προσωπάρχης της καγκελαρίου Merkel
Η Γερμανία δεν θα άρει τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού τουλάχιστον έως τις 20 Απριλίου, δήλωσε προσωπάρχης της καγκελαρίου Angela Merkel σε γερμανική εφημερίδα.
«Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων πριν από τις 20 Απριλίου», δήλωσε ο Helge Braun στην ηλεκτρονική έκδοση της Tagesspiegel το Σάββατο (28/3/2020).
Πρόσθεσε ότι, πριν από τις 20 Απριλίου η Γερμανία θα αποφασίσει ποιοι περιορισμοί θα μπορούσαν να χαλαρώσουν από εκείνη την ημερομηνία και μετά.
Η Γερμανία στα μέσα Μαρτίου 2020 έκλεισε σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ πολλές εταιρείες σταμάτησαν την παραγωγή προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου.
«Στη Γερμανία, έχω την εντύπωση ότι ο πληθυσμός ακολουθεί τους κανόνες με υποδειγματικό τρόπο.
Και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε την απόδοση των μέτρων σε λίγες μέρες », δήλωσε ο Braun, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τις λοιμώδεις νόσους Robert Koch, η χώρα μετρά 42.288 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 253 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια.
Εξάλλου και η ίδια η Merkel έχει ξεκαθαρίσει ότι, δεν αναμένεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα πριν από τις 20 Απριλίου, ευχαριστώντας παράλληλα τους Γερμανούς για την τήρησή τους.
«Όταν βλέπω σήμερα το πώς σχεδόν όλοι έχουν αλλάξει εντελώς τη συμπεριφορά τους, πώς η μεγάλη πλειοψηφία πραγματικά αποφεύγει οποιαδήποτε περιττή επαφή, ακριβώς επειδή μπορεί να περιέχει κίνδυνο μόλυνσης, τότε θα ήθελα απλά να πω: σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης