Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,68% και τα 22,98 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,68% και τα 22,98 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 26,42 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (27/3) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +1,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 22,98 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά -7%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent καταγράφει ήπια κέρδη της τάξεως του +0,30% στα 26,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες κατά την προηγούμενη συνεδρίαση άγγιξαν το -8%.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων που αφορούν τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο «μαύρος χρυσός» απώλεσε οποιαδήποτε κέρδη είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακά.
Τελευταία αφορμή για την πτώση των τιμών στάθηκε η τεράστια άνοδος που σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που αφορούν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου 2020 αυξήθηκαν κατά 3,28 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 1982.
Παράλληλα, η Ινδία, η οποία αποτελεί τη χώρα με την τρίτη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε lockdown διάρκειας 21 ημερών, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης