Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου πλέον η Ιταλία με 8.215 νεκρούς από κορωνοϊό - Ξεπέρασε την Κίνα και στα κρούσματα με 80.589, έρχεται έκρηξη

tags :
Εκτός ελέγχου πλέον η Ιταλία με 8.215 νεκρούς από κορωνοϊό - Ξεπέρασε την Κίνα και στα κρούσματα με 80.589, έρχεται έκρηξη
Εκτός ελέγχου η Ιταλία – Στους 8.215 οι νεκροί από τον κορωνοϊό
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ιταλία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς πλέον εκτός από τη θλιβερή πρωτιά στους θανάτους 8.215, πλέον  βρίσκεται πολύ κοντά να βρεθεί και στην πρώτη θέση των κρουσμάτων καθώς οι νοσούντες είναι 80.589, την ώρα που στην Κίνα που μέχρι τώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 81.285.
Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που η επιδημία του κορωνοϊού είναι σε πλήρη έξαρση  και ενώ η Κίνα καθημερινά αναφέρει ότι δεν υπάρχουν άλλα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επικράτεια της.
Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης δεν καταγράφηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Κίνα, η οποία ωστόσο γνωστοποίησε αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 25/3, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, τα οποία όλα αφορούσαν ανθρώπους που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε έτσι στα 81.285.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι χθες Τετάρτη, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 3.287.
Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (18), στην περιφέρεια Έσω Μογγολία (12) και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (11).
Η κατάσταση σε Ιταλία είναι πραγματικά απελπιστική.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 74.386 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 7.503 άνθρωποι ενώ 9.362 είχαν ιαθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 662 ασθενείς και καταγράφηκαν 6.153 νέα κρούσματα. Εν τω μεταξύ, 999 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.612 ασθενείς και, συνολικά, 24.753 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.648 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 34.889 και οι νεκροί 4.861. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.816 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.174.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.935, με 287 νεκρούς.
Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, ενώ μειώνεται ελαφρά ο αριθμός των νεκρών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως τοπικοί αιρετοί αξιωματούχοι στη βόρεια Ιταλία εκφράζουν όλο και πιο ανοικτά τις αμφιβολίες τους για το πραγματικό ύψος του απολογισμού των θυμάτων του κορονοϊού, φοβούμενοι πως οι επίσημοι αριθμοί είναι πολύ υποβαθμισμένοι.
Για παράδειγμα, στο Νέμπρο, μία κοινότητα με 12.000 κατοίκους κοντά στο Μπέργκαμο, την περισσότερο πληγείσα πόλη στην Ιταλία, έχουν καταγραφεί επισήμως 31 θάνατοι από covid-19, σύμφωνα με άρθρο που υπογράφουν στην εφημερίδα Corriere della Sera ο τοπικός υπεύθυνος υγειονομικών υπηρεσιών Luca Foresti κι ο δήμαρχος Claudio Cancelli.
«Κάτι δεν μας έπεισε σ' αυτόν τον αριθμό και συμβουλευθήκαμε τις στατιστικές για τον μέσο όρο των θανάτων μέσα στην κοινότητα τα προηγούμενα χρόνια στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο.
Ο αριθμός των θανάτων σε ομαλές συνθήκες θα έπρεπε να είναι περίπου 35, όμως φέτος έχουμε καταγράψει 158, δηλ. 123 περισσότερους από τον μέσο όρο, κι όχι 31», που είναι ο αριθμός των θανάτων που επισήμως αποδίδονται στον κορονοϊό, προσθέτουν οι δύο αξιωματούχοι, αμφότεροι στο επάγγελμα.
Οι ιδιοι αναφέρουν πως παρόμοιες ανωμαλίες διαπιστώνονται και σε άλλες μικρές κοινότητες στην περιοχή, όπως στο Τσερνούσκο σουλ Ναβίλιο, με τον αριθμό των «μη φυσιολογικών» θανάτων κατά 6,1 φορές μεγαλύτερο από τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται επισήμως στον κορονοϊό.
Από χθες (25/3/2020) και ο δήμαρχος της Μπρέσια, επίσης δριμύτατα πληγείσας πόλης από την πανδημία, εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ πιο αυξημένος από όσους επισήμως δηλώνονται, «διότι υπάρχουν και πολλοί κατ' οίκον νοσούντες, που δεν γνωρίζουμε πώς πηγαίνουν».

Αλλά και ο πολύ γνωστός στην Ιταλία ιολόγος Roberto Burioni εκτιμά επίσης πως ο αριθμός που ανακοινώνεται για τα άτομα που έχουν μολυνθεί «δεν είναι πλήρως αξιόπιστος», καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ασυμπτωματικοί.
Την προειδοποίηση αυτή υπογραμμίζει και ο κυβερνήτης της Περιφέρειας της Καμπανίας στην Νάπολη, που εκτιμά πως η κρίση του κορονοϊού «θα εκραγεί με δραματικό τρόπο» στην περιφέρειά του, η οποία «πρόκειται να βιώσει το επόμενο 10ήμερο μία πραγματική κόλαση», καθώς η κυβέρνηση δεν απέστειλε υλικά και μέσα υγειονομικής προστασίας.
Εν γένει στον νότο της Ιταλίας, το σύστημα υγείας είναι πολύ πιο ευάλωτο απ' ότι στην πλουσιότερη Λομβαρδία, την περιφέρεια της Ιταλίας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.


Σοκ στην ιταλική οικονομία από τον κορωνοϊό - Εκτιμήσεις για ζημιά 52 δισ. ευρώ

Η ιταλική οικονομία κινδυνεύει να υποστεί τεράστια ζημιά από την κρίση του κορωνοϊού, ύψους 52 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Εμπορική Ένωση Ιταλίας Confcommercio.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Confcommercio, «με την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, των υπηρεσιών και επαγγελμάτων, η κρίση αυτή, με την προοπτική μακράς παράτασής της, θα προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης, η οποία μπορεί να αγγίξει και τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ».
Παράλληλα η εμπορική  ένωση «θεωρεί ρεαλιστική πρόβλεψη ότι η χώρα θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει κανονικά μόνο τον Οκτώβριο», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε αυτή την φάση, όπως τονίζεται, ο μόνος παραγωγικός τομέας, ο οποίος αυξάνει τις πωλήσεις, είναι εκείνος των τροφίμων, με άνοδο κατά 4,2% σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει την άνευ όρων στήριξη του ESM και την έκδοση ευρωομολόγων (coronabonds) προκειμένου να ανταπεξέλθει στην τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Ωστόσο, το αίτημα για τα coronabonds προσκρούει στην αντίθεση της Γερμανίας, η οποία προτείνει τη λήψη προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης