Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πλατφόρμα με δωρεάν καταλύματα σε νοσηλευτικό προσωπικό - Κάθετη ζήτηση από το εξωτερικό

tags :
Πλατφόρμα με δωρεάν καταλύματα σε νοσηλευτικό προσωπικό - Κάθετη ζήτηση από το εξωτερικό
της Εύας Οικονομάκη
Μία καινούργια πλατφόρμα με την ονομασία www.usemyrental.gr, στην οποία μέσω ενός διαδραστικού χάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν διαθέσιμα προς μίσθωση καταλύματα -τα οποία ενοικιάζονταν σε τουρίστες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb- αναμένεται να λανσάρει τις επόμενες ημέρες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), με στόχο την καλύτερη καταχώριση και των συγκεκριμένων ακινήτων από τους ιδιοκτήτες τους και την ευκολότερη αναζήτηση από νοσηλευτικό προσωπικό και πολίτες που μπαίνουν σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.
«Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 50-60 ακίνητα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα και βλέπουμε σταδιακά να προστίθενται και νέα. Την ίδια στιγμή, καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα όχι μόνο από γιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν έναν χώρο για να ξεκουράζονται για λίγο από τις εξαντλητικές βάρδιες δίχως να ρισκάρουν την ζωή των δικών τους ανθρώπων, αλλά και από απλούς πολίτες που μπαίνουν σε καραντίνα και θέλουν να απομακρυνθούν από τους οικείους τους για να μην τους θέσουν σε κίνδυνο», επισημαίνει στο Tourism Today ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣΥΔΑ.
«Αρκετές πολυμελείς οικογένειες επιλέγουν να χωρίζονται προκειμένου να προστατευτούν, ειδικά όταν υπάρχουν στο σπίτι ευπαθείς ομάδες», τονίζει.

Μηδενική ζήτηση από το εξωτερικό
Την ίδια στιγμή, ανύπαρκτη είναι η ζήτηση από το εξωτερικό για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, ωστόσο, για το καλοκαίρι δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής μαζικές ακυρώσεις. «Παρατηρείται κάθετη πτώση στη ζήτηση για αυτή την περίοδο.
Πάντως ακυρώσεις για το καλοκαίρι δεν υπάρχουν, ωστόσο, δεν μπαίνουν και νέες κρατήσεις, υπάρχει πάγωμα», συμπληρώνει ο Αν. Χίου, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα, περίπου το 90% των ενοικιαστών, είναι πλέον Έλληνες.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα καταλύματα που διατίθενται σε τουρίστες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, τύπου Airbnb, εξαιρούνται των μέτρων που έχουν ληφθεί με κυβερνητική απόφαση για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και εκείνα τα εποχικής και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ένταξής τους στους συγκεκριμένους περιορισμούς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης