Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 4,05%

tags :
Κίνα: Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 4,05%
Το βασικό επιτόκιο διανεισμού πέντε ετών παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 4,75%
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (20/3) συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα της χώρας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα το τελευταία χρονικό διάστημα λόγω του COVID-19.
Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρσε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανείσμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 4,05% ενώ το βασικό επιτόκιο δανεισμού πέντε ετών παρέμεινε επίσης σταθερό στο 4,75%.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας είχε μειώσει το επιτόκιο κατά 10 μονάδες βάσης, ενώ η σημερινή απόφαση διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν νέα μείωση.
Η σχετική απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας συνέβαλε στην άνοδο του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς το χάσμα επιτοκίων ανάμεσα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει ευρύ, μετά την απροσδόκητη μείωση επιτοκίων της Fed την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας θα προχωρήσουν σύντομα σε νέα μείωση των επιτοκίων, μόλις αυξηθούν οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη της εγχώρας οικονομίας».
«Η έλλειψη μείωσης αυτό το μήνα σημαίνει ότι το βασικό επιτόκιο δανεισμού παραμένει μόλις 10 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τα τέλη του περασμένου έτους, μετά τη μικρή μείωση του Φεβρουαρίου», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Julian Evans-Pritchard, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «με την οικονομία να θεωρείται απίθανο ότι θα ανακάμψει πλήρως μέχρι το επόμενο έτος, θα χρειαστεί περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες πιέσεις στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης