Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bruno Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρέμβει άμεσα για τον κορωνοϊό

Bruno Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρέμβει άμεσα για τον κορωνοϊό
Την  παρέμβαση της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno le Maire.
Παράλληλα, έκανε λόγο για τα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνησή του, επισημαίνοντας ότι πρώτος στόχος είναι να διευκολυνθούν η διανομή και η μεταφορά εμπορευμάτων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης.
«Πρώτος στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού.
Θα λάβουμε έκτακτα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα.
Προς το παρόν τα μέτρα που έχουμε πάρει ανέρχονται σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτά προστίθενται εγγυήσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια που έχουν ληφθεί» επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Επίσης, όπως είπε ο Bruno Le Maire, θα δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης για τις μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μικρότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα «κοστίσει» 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Εκτός από αυτά τα διάφορα μέτρα, αναστέλλονται οι πληρωμές των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τα ενοίκια.
Για τον Bruno Le Maire, τα μέτρα αυτά επιτρέπουν «στις εταιρείες μας» να αντισταθούν στο σοκ που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.
Τέλος, ο Γάλλος υπουργός προανήγγειλε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει νέους τρόπους παρέμβαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.
«Τα μέτρα που έχει λάβει η Christine Lagarde (πρόεδρος της ΕΚΤ) παρέχουν στις ΜμΕ τα χρήματα που χρειάζονται απολύτως σε αυτή την περίοδο κρίσης.
Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συμπληρωθούν από μαζικά μέτρα για τον προϋπολογισμό και τις ταμειακές ροές που θα συντονίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είχε δηλώσει ο Bruno Le Maire σε δελτίο Τύπου πριν από μερικές ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης