Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έκτακτη συνάντηση Σταϊκούρα - τραπεζιτών για τη λήψη μέτρων έναντι του κορωνοϊού

tags :
Έκτακτη συνάντηση Σταϊκούρα - τραπεζιτών για τη λήψη μέτρων έναντι του κορωνοϊού
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, με τον Υπουργό να αναμένεται να ενημερωθεί σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες τηλε-εργασίας
Έκτακτη συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των τραπεζών, προκειμένου να διαμορφωθεί πλάνο σε περίπτωση λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, με τον Υπουργό να αναμένεται να ενημερωθεί σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες τηλε-εργασίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει ζητήσει από τις τράπεζες να επανεξετάσουν τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειάς τους (business continuity plans) και ποιες δράσεις μπορούν να αναλάβουν για να προετοιμασθούν και να ελαχιστοποιήσουν πιθανές δυσμενείς συνέπειες από την εξάπλωση του κοροναϊού.
Σε επιστολή της προς τις τράπεζες, η ΕΚΤ ζητεί από τις τράπεζες να λάβουν επαρκή μέτρα για τον έλεγχο της μόλυνσης στους εργασιακούς χώρους και να διασφαλίσουν ότι θα είναι έτοιμες για μεγάλης κλίμακας εργασία του προσωπικού τους από απόσταση, αν χρειασθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης