Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε μέσο για προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε μέσο για προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας
H κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα το σχέδιο για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, τονίζει ο Γ. Γεραπετρίτης
«Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την προστασία της εθνικής της κυριαρχίας και ακεραιότητας», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στη Realnews.
Υποστηρίζει ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν υπερβάλλουσα βία, αλλά επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δεδομένης της πρωτοφανούς υβριδικής επίθεσης που δεχόμαστε στα σύνορά μας».
Σημειώνει πως «η παρουσία των προέδρων όλων των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε έναν ιδιαίτερα υψηλό συμβολισμό», και προσθέτει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει με κάθε τρόπο την Ελλάδα στη διαχείριση της μείζονος κρίσης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας».
Για τις κατηγορίες της Τουρκίας περί άσκησης βίας από ελληνικής πλευράς σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Γεραπετρίτης κάνει λόγο για προπαγάνδα εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία είναι «εντελώς ψευδή και υποκινούμενη».
Αναφέρει ακόμη ότι είναι προσωρινό το μέτρο της αναστολής της κατάθεσης αιτήματος ασύλου και η διάρκειά του προβλέπεται μέχρι την αποκατάσταση της κανονικότητας, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό δεν θα υπερβαίνει τον έναν μήνα.  
Ακόμη, αναφέρει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα το σχέδιο για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, σημειώνοντας για την κατασκευή κλειστών δομών σημειώνει ότι η κυβέρνηση αναμένει τις εναλλακτικές προτάσεις των τοπικών κοινωνιών «που θα εξεταστούν στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο».
Για τον κορωνοϊό και τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία, ο κ. Γεραπετρίτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να αφορούν άμεση ή έμμεση δημοσιονομική χαλάρωση.
«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση έχει εξυφάνει εναλλακτικά σχέδια για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης οικονομικής επιβράδυνσης, αναλόγως και των χαρακτηριστικών που θα λάβει αυτή», τονίζει.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS