Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Στρατιωτικό όχημα χτυπήθηκε από πύραυλο στα σύνορα με το Ιράν

Τουρκία: Στρατιωτικό όχημα χτυπήθηκε από πύραυλο στα σύνορα με το Ιράν
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η επίθεση έγινε από το PKK, που μάχεται κατά των Τούρκων από το 1984
Τουρκικό στρατιωτικό όχημα που μετέφερε τελωνειακούς υπαλλήλους χτυπήθηκε από πύραυλο στα σύνορα με το Ιράν, με αποτέλεσμα τον θάνατο κάποιων τελωνειακών και τον τραυματισμών άλλων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο πύραυλος χτύπησε τον μπροστινό τροχό του οχήματος τα ξημερώματα της Δευτέρας (2 Μαρτίου 2020), σύμφωνα με υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, στο Twitter.  
Όπως ανέφερε, «οι τρομοκράτες παραφυλούσαν», ωστόσο δεν είπε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση.  
Το γραφείο του διοικητή στην επαρχία Άγρι υπογράμμισε πως το όχημα χτυπήθηκε στα σύνορα του Ντογουμπαγιαζίτ.
Το όχημα βρισκόταν σε μια περιοχή όπου συνήθως παρκάρουν φορτηγά, ενώ εκεί υπάρχει νοσοκομείο. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν σωστικά συνεργεία.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η επίθεση έγινε από το PKK, που μάχεται κατά των Τούρκων από το 1984. Ωστόσο, παρότι το PKK δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δεν είχε μέχρι στιγμής χτυπήσει στο Aγρι.
Τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2020), η Τουρκία είχε κλείσει τα σύνορά της με το Ιράν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Την Παρασκευή (28 Φεβρουαρίου) το Ιράν ανακοίνωσε πως έκλεισε τα σχολεία και πως αριθμός των νεκρών λόγω της νόσου έχει φτάσεις τους 34.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης