Κόσοβο: Στις 15/3 αίρει τους δασμούς για τα σερβικά εμπορεύματα

Κόσοβο: Στις 15/3 αίρει τους δασμούς για τα σερβικά εμπορεύματα
Με την άρση των δασμών από τις 15/3 και για 90 ημέρες, αν διαπιστωθεί ότι η Σερβία συνεχίζει την αρνητική εκστρατεία κατά του Κοσόβου στο εξωτερικό, οι δασμοί θα επανέλθουν
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Albin Kurti ανήγγειλε την άρση των δασμών ύψους 100% για τα προϊόντα από την Σερβία και την Βοσνία -Ερζεγοβίνη που επέβαλε τον Νοέμβριο του 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση του Ramush Haradinaj.
Ο Kurti σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι δασμοί θα αρθούν στις 15 Μαρτίου και θα υπάρξει μία περίοδος 90 ημερών κατά την οποία, αν διαπιστωθεί ότι η Σερβία συνεχίζει την αρνητική εκστρατεία κατά του Κοσόβου στο εξωτερικό οι δασμοί θα επανέλθουν.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου προειδοποίησε το Βελιγράδι ότι εάν δεν υπάρξει αμοιβαία ανταπόκριση και συνεχίσει το σερβικό ΥΠΕΞ τις διπλωματικές προσπάθειες για ανάκληση της αναγνώρισης του Κοσόβου από κάποιες χώρες τότε θα ληφθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα απ ότι είναι οι δασμοί.
Ο Albin Kurti δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση για άρση των δασμών ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις από το εξωτερικό και τόνισε ότι "πρόκειται για πράξη καλής θέλησης στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων με την Σερβία".
Στην απόφαση Kurti έντονα αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός Ramush Haradinaj ο οποίος είχε επιβάλει του δασμούς.
"Απόψε ο Albin ο απατεώνας συνθηκολόγησε και παραδόθηκε στην Σερβία.
Με την απόφαση αυτή έγινε η αρχή για την επιστροφή της Σερβίας και της Ρωσίας στο Κόσοβο" έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook ο Haradinaj.
 
www.bankingnews.gre

bankingnews.gr

BREAKING NEWS