Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με συμμετοχή Μητσοτάκη και Merkel Ελληνογερμανικό Forum στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου - Road show για επενδύσεις

tags :
Με συμμετοχή Μητσοτάκη και Merkel Ελληνογερμανικό Forum στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου - Road show για επενδύσεις
Road show για επενδύσεις με συμμετοχή τραπεζών και εταιριών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, κατασκευών και επιχειρήσεις συγκοινωνίας και τουρισμού.
Με άξονα τις επενδύσεις και στόχο την ευρύτερη ελληνογερμανική συνεργασία, διενεργείται Ελληνογερμανικό φόρουμ στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Καγκελλαρίου A. Merkel.
Το συγκεκριμένο φόρουμ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συνάντηση επενδυτική που θα έχει και στοιχεία road show για τις επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.
Η Ελλάδα συνεχίζει στο δρόμο της ανάπτυξης και των επενδύσεων παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς ανακύπτουν στοιχείο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει συνεργασίες τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γερμανία σε κρίσιμους τομείς εμπορικής και επενδυτικής δραστηριότητας.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI e.V.),  διοργανώνει  το «Ελληνογερμανικό Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας», “Haus der Deutschen Wirtschaft”, στο Βερολίνο. Το Φόρουμ εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Παρούσες και οι τέσσερις τράπεζες δια των διευθύνοντων συμβούλων τους σε μια προσπάθεια να επιχειρήσουν να πείσουν πως τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι εδώ και μπορούν να χρηματοδοτήσουν projects εφόσον τέτοια υπάρχουν.
Και οι 4 συστημικές τράπεζες πασχίζουν προκειμένου να καταδείξουν πως το ελληνικό πιστωτικό σύστημα στο βαθμό που έργα υπάρχουν αυτά θα χρηματοδοτούνται.
Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν για κρίσιμους τομείς συνεργασιών που είναι ο ενεργειακός, ο τομέας τηλεπικοινωνιών . Στο φόρουμ θα μετέχουν μεταξύ άλλων η Μυτιληναίος, η Lamda Development, η ΔΕΗ, Ελληνικά Πειτρέλαια ο ΟΤΕ , το ΤΑΙΠΕΔ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Fraport, η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank και η Alpha Bank, μεγάλες γερμανικές τράπεζες, Funds συμβουλευτικές εταιρίες, και βιομηχανίες.
Θα μετέχουν επίσης υπουργοί Ελληνες και Γερμανοί κυβερνητικοί παράγοντες.
Σε ότι αφορά το τραπεζικό σύστημα αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις των δυνατοτήτων που έχουν και οι δύο χώρες με βάση τα εγγενή προβλήματα των τραπεζών στην Ευρώπη να θέσουν τις βάσεις χρηματοδότησης επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον συνεχώς μειούμενων επιτοκίων.
Στις συζητήσεις θα μετέχει ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης  υπουργός ανάπτυξης  όπως και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ιωάννης Τσακίρης. Επίσης παρόν θα δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών δια του  αναπληρωτή υπουργού κ. Κώστα Φραγκογιάννη.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καινοτομία στους κρίσιμους τομείς αιχμής της τεχνολογίας αλλά και μεταφορές αποτελούν μερικά από τα projects που θα αναλυθούν στο ελληνινογερμανικό φόρουμ.
 
Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης