Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) για κορωνοϊό: Στηρίζουμε τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση τις εισηγήσεις επιστημόνων

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) για κορωνοϊό: Στηρίζουμε τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση τις εισηγήσεις επιστημόνων
Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας οφείλουν να διασφαλίσουν συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης της κοινής γνώμης είπε ο κ.Ξανθός
Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση τις εισηγήσεις επιστημόνων διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Ξανθός αναφερόμενος στην επιδημία του κορωνοϊού.
«Η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΠΝΠ) για τα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού». Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεριφερθεί με ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ (επιδημία ιλαράς, εποχική γρίπη), αλλά με θεσμική σοβαρότητα και ευθύνη.
Στηρίζουμε επομένως τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και τις καλές διεθνείς πρακτικές.
Ειδικά τώρα που επίσημα καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα.
Για να έχουν όμως οι παρεμβάσεις περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, οφείλουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσουν συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, διαφάνειας και αμεροληψίας στο χειρισμό κρίσιμων θεμάτων (ειδικά των προσλήψεων προσωπικού και των προμηθειών) και, κυρίως, συνεχή λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ, των ΜΕΘ, των ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) με το απαραίτητο προσωπικό και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό.
Μόνο έτσι μπορεί να εδραιωθεί το κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης στην κοινωνία και να αποτραπούν φαινόμενα πανικού και υπερβολών στην διαχείριση αυτής της νέας απειλής για τη Δημόσια Υγεία» αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS