«Βουτιά» άνω του -3,8% για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στα 56,3 δολ. ανά βαρέλι το Brent

«Βουτιά» άνω του -3,8% για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στα 56,3 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση -3,7% στα 51,43 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Σημαντική πτώση κατέγραψε σήμερα Δευτέρα (24/2) το πετρέλαιο, καθώς η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός της Κίνας προκάλεσε νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την παγκόσμια ζήτηση.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως κατέγραψε απώλειες 3,7% στα 51,43 δολ. το βαρέλι.
Το Brent υποχώρησε 3,8% και έκλεισε στα 56,30 δολ. το βαρέλι. 
«Η καταστροφή στη ζήτηση πετρελαίου είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται συνεχιστούν», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya, διευκρινίζοντας ότι «ο κορωνοϊός γίνεται μία παγκόσμια απειλή και δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα».
«Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν ευάλωστες, καθώς οι επενδυτές στην αγορά ενέργειας δεν είχαν υπολογίσει το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να εξελιχθεί σε πανδημία», υπογράμμισε ο κ. Moya, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «μέχρι να δούμε βελτίωση της κατάστασης σε Ιράν, Ιταλία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, οι αγορές θα παραμείνουν ανήσυχες».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε τις οικονομικές αναταραχές, καθώς μία ραγδαία εξάπλωση θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, σε βαθμό μάλιστα που ο κόσμος δεν έχει έχει δει ποτέ ο κόσμος».
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν ένδειξη της μελλοντικής παραγωγής πετρελαίου στη χώρα, καταγράφηκε άνοδος για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στις 679 εξέδρες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου του 2019.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS