Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα νέα φιλόδοξα σχέδια της αεροπορικής Sky Express και ο ρόλος Πιτσιόρλα

tags :
Τα νέα φιλόδοξα σχέδια της αεροπορικής Sky Express και ο ρόλος Πιτσιόρλα
Νέες σημαντικές επενδύσεις σχεδιάζει η αεροπορική Sky Express
Νέες σημαντικές επενδύσεις σχεδιάζει η αεροπορική Sky Express, με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στη θέση του προέδρου της εταιρείας.
H ελληνική εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο Aviareps, στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αεροπορική εταιρεία Sky Express και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και SkyServ, έχει έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και παρουσία στον τουριστικό κλάδο (διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες) αλλά και στον αγροδιατροφικό τομέα.
Ειδικότερα η Sky Express σχεδιάζει να προσθέσει και νέους προορισμούς στα δρομολόγια που ήδη εκτελεί ενώ παράλληλα σχεδιάζει και την απόκτηση νέων αεροσκαφών, με στόχο την ενίσχυση του στόλου της.
Οι παραπάνω κινήσεις έχουν ήδη σχεδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο προσεχές διάστημα.
Πρόσφατα η Sky Express με αφορμή δημοσιεύματα τοπικων ΜΜΕ περί διακοπής των δρομολογίων επιδοτούμενης αεροπορικής σύνδεσης, Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος (και αντίστροφα), και την εξαίρεση του δρομολογίου Αθήνα - Ζάκυνθος (και αντίστροφα) από τις επιδοτούμενες γραμμές διευκρίνισε ότι: η αεροπορική σύνδεση Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος (και αντίστροφα), θα συνεχιστεί κανονικά. «Είναι ένα ζωτικής σημασίας για τα Ιόνια
δρομολόγιο το οποίο η Sky Express θα εξακολουθήσει να υλοποιεί απρόσκοπτα και θα επαναδιεκδικήσει όταν επαναπροκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός», ανέφερε χαρατκηριστικά.
Όσον αφορά τη σύνδεση Αθήνα – Ζάκυνθος (και αντίστροφα) η οποία εξαιρέθηκε από τις επιδοτούμενες γραμμές επίσης θα συνεχίζει να εξυπηρετείται από την εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Aegean Αirlines που αποτελεί και leader του κλάδου των αερομεταφορών στην Ελλάδα προχώρησε στην παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών από την παραγγελία- μαμούθ των 6,6 δισ. δολαρίων (αξίας καταλόγου) για τα 46 + 12 νέα Αirbus του ομίλου.
Όπως έγινε γνωστό η Aegean από φέτος θα ξεκινήσει να επενδύει πάνω από 500 εκατ. δολάρια το χρόνο για την επόμενη εξαετία για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της,
Έως τον Ιούλιο του 2020, η Αegean αναμένεται να παραλάβει συνολικά 6 νέα αεροσκάφη για να συμπληρώσουν ένα στόλο 65 αεροσκαφών, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19  εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΙΑΤΑ σχετικά με τις αερομεταφορές στην Ελλάδα, η συνεισφορά του κλάδου στο ελληνικό ΑΕΠ ανέρχεται στα 17,8 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 10,2% του συνόλου και στηρίζοντας 457.000 θέσεις εργασίας.
Μάλιστα η αεροπορική συνδεσιμότητα είναι αυξημένη κατά 106% από το 2013 έως το 2018 τοποθετώντας την Ελλάδα στην 8η θέση της κατάταξης ευρωπαϊκών χωρών με το μεγαλύτερο πλήθος αεροπορικών συνδέσεων.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης