Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραγουάη: Στους 16 οι νεκροί εξαιτίας του δάγκειου πυρετού - Έχουν καταγραφεί 85.000 κρούσματα

Παραγουάη: Στους 16 οι νεκροί εξαιτίας του δάγκειου πυρετού - Έχουν καταγραφεί 85.000 κρούσματα
Έχουν καταγραφεί 85.000 κρούσματα δάγκειου πυρετού στην Παραγουάη
Αυξήθηκαν σε 16 οι θάνατοι εξαιτίας του δάγκειου πυρετού στην Παραγουάη, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν άλλοι 89 θάνατοι που μελετώνται για να εξακριβωθεί εάν οφείλονταν στην εν λόγω επιδημία.
Επιπλέον, τα κρούσματα αυξήθηκαν από την περασμένη εβδομάδα, όταν το υπουργείο Δημόσιας Υγείας κατέγραφε 6 θανάτους από τον δάγκειο πυρετό και έκανε λόγο για άλλους 50 θανάτους υπό μελέτη από την αρχή του 2020. Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν καταγραφεί 85.000 κρούσματα δάγκειου πυρετού στην Παραγουάη από 57.000 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.
«Έχουμε μια αύξηση, αλλά επιβραδύνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες της επιδημίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «πλησιάζουμε το σημείο σταθεροποίησης και ελπίζουμε ότι από εκεί θα εισέλθουμε σε μια φάση σταδιακής μείωσης».
Τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού, που οφείλεται σε έναν ιό που μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών, είναι συνηθισμένο να αυξάνονται τους μήνες του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο (Ιανουάριος-Μάρτιος) και ο αριθμός τους τείνει να μειώνεται σταδιακά στα τέλη του Μαρτίου.
Πάντως, η επιδείνωση της κατάστασης ώθησε τη Γερουσία να ζητήσει την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία, μέτρο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα 17/2.
Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων τις πρώτες εβδομάδες του 2020 ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ο απολογισμός των νεκρών παραμένει χαμηλότερος από τους 250 που είχαν καταγραφεί στην επιδημία του 2013.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης