Ισραήλ: Αποσύρονται πινακίδες που ζητούσαν την παράδοση Παλαιστίνιων ηγετών

Ισραήλ: Αποσύρονται πινακίδες που ζητούσαν την παράδοση Παλαιστίνιων ηγετών
Η ειρήνη γίνεται ΜΟΝΟ με ηττημένους εχθρούς, ανέφερε πινακίδα
Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ διέταξε σήμερα 14/2 να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε αυτοκινητόδρομους, με μηνύματα που φαίνεται να καλούσαν σε παράδοση υπό την απειλή όπλου Παλαιστίνιων ηγετών για χάρη της ειρήνης.
«Η ειρήνη γίνεται ΜΟΝΟ με ηττημένους εχθρούς», ανέφερε η πινακίδα, που είχε εικόνες - προϊόν φωτομοντάζ - του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmoud Abbas και του ηγέτη της Χαμάς Ismael Haniya, με δεμένα τα μάτια, να εκλιπαρούν σε μια εμπόλεμη ζώνη καθώς ελικόπτερα υπερίπτανται.
Η αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων καταγράφει νέα κλιμάκωση έπειτα από την παρουσίαση τον περασμένο μήνα του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την Μέση Ανατολή, το οποίο κατηγορήθηκε ως μεροληπτικό.
Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος χρηματοδότησε τις διαφημιστικές πινακίδες που στήθηκαν γύρω στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε αν αυτή η εκστρατεία είχε σκοπό να βοηθήσει τα δεξιά κόμματα στις εθνικές εκλογές της 2ας Μαρτίου.
Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι διαφημιστικές πινακίδες θα αφαιρεθούν, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες σε αυτές "υποκινούν τη βία και υπενθυμίζουν ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και των Ναζί - στους οποίους δεν θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε".
"Ακόμα και σε προεκλογική περίοδο, υπάρχουν κόκκινες γραμμές", κατέληξε ο δήμαρχος.

Ισραήλ: Σάλος με πινακίδα που δείχνει τους Παλαιστίνιους ηγέτες να ζητούν έλεος | in.gr
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS