Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φραγκογιάννης: Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό - Οι συνομιλίες με τη Volkswagen

Φραγκογιάννης: Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό - Οι συνομιλίες με τη Volkswagen
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε στις συνομιλίες της κυβέρνησης με τη Volkswagen
Στις συνομιλίες της κυβέρνησης με τη Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε επενδυτικό προορισμό.
Όπως επεσήμανε, η απάντηση για τη συνεργασία με τη γερμανική αυτοκινητοβιοηχανία αναμένεται τον Απρίλιο.
«Τότε θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τρόπο που θα επιλεγεί το νησί και ποιο θα είναι», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της οικονομικής διπλωματίας εξήγησε ότι αυτή η μελέτη γίνεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία και ενόψει του σχετικού νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, θέματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, που πρόκειται να καταρτιστεί από το υπουργείο Ενέργειας, καθώς αυτό είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
«Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε: Να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό», τόνισε.
Ειδικότερα για τη Volkswagen επισήμανε ότι «έχουμε αποκτήσει μία πολύ καλή σχέση», αναφέροντας τη σημασία που έχει μία σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, πράγμα που έχουμε κατακτήσει, όπως είπε, καθώς πληρούμε τις βασικές προϋποθέσεις -αγορά, πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή- γι' αυτό και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από πολλές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα κλπ, με τις οποίες έχουμε συζητήσεις.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Τόκιο, με στόχο -όπως υποστήριξε- τη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία που αναπτύχθηκαν σε σημαντικές συζητήσεις με κυβέρνηση και επενδυτικούς κολοσσούς της Ιαπωνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τη σημασία που έχει το επόμενο βήμα, ώστε με σκληρή δουλειά να μετατραπούν από ελληνικής πλευράς οι δυνητικές ευκαιρίες σε πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης