Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οκτώ οι διεκδικητές για το χρίσμα των Δημοκρατικών

tags :
ΗΠΑ: Οκτώ οι διεκδικητές για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Από είκοσι και πλέον πριν από μερικούς μήνες, οι διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να έχουν την ευκαιρία να μετρηθούν με τον D. Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου μειώθηκαν σε οκτώ
Από είκοσι και πλέον πριν από μερικούς μήνες, οι διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να έχουν την ευκαιρία να μετρηθούν με τον D. Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου μειώθηκαν σε οκτώ, έπειτα από την εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ.
Ο γερουσιαστής B. Schanders, ηγέτης της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών ανακήρυξε τη νίκη του στην πολιτεία. Δεύτερος αναδείχθηκε ο κεντρώος P. Butijet.
Το αξιοσημείωτο της διαδικασίας ήταν πως ο πρώην αντιπρόεδρος J. Biden, το φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις, δυσκολεύεται να μείνει στην κούρσα.
Η E. Klobuchar κεντρώα γερουσιαστής που έχει εκλεγεί στη Μινεσότα, αναδείχθηκε τρίτη αυξάνοντας θεαματικά το ποσοστό της, ενώ ο Biden κατρακύλησε στην πέμπτη θέση.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του B. Obama ευελπιστεί να πάρει κεφάλι στη Νότια Καρολίνα, όπου υπολογίζει στην υποστήριξη των Αφροαμερικανών.
Καθώς ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσιρ, τρεις υποψήφιοι γνωστοποιούσαν πως αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους: ο A. Yang, ασιατικής καταγωγής επιχειρηματίας• ο M. Bennet, γερουσιαστής• και ο Ν. Patrick, αφροαμερικανός πρώην κυβερνήτης.
Για αρκετούς, το ερώτημα πλέον είναι ποιος υποψήφιος ή ποια υποψήφια έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Τραμπ και να ενώσει το κόμμα.
Στη λεγόμενη προοδευτική πτέρυγα των Δημοκρατικών, η γερουσιαστής E. Warren - έμεινε τέταρτη στο Νιου Χάμσιρ - διαβεβαιώνει πως εκείνη μπορεί να ενώσει το πολυσυλλεκτικό κόμμα.
Αλλά τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις έχουν μήνες να αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης