Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Νέες κατηγορίες για κλοπή τεχνολογίας αμερικανικών εταιριών, της απήγγειλε το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

tags :
Huawei: Νέες κατηγορίες για κλοπή τεχνολογίας αμερικανικών εταιριών, της απήγγειλε το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Οι νέες κατηγορίες στην υπόθεση αυτή αφορούν τις προσπάθειες δεκαετιών της Huawei, και διάφορων θυγατρικών της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, να καταχραστεί πνευματική ιδιοκτησία
Nέες κατηγορίες κατά της Huawei ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, για κλοπή τεχνολογίας από έξι αμερικανικές εταιρείες, διογκώνοντας το κατηγορητήριο κατά του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τον κινεζικό κολοσσό για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, χρησιμοποιώντας νομοθετικό πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί για τη μάχη κατά της μαφίας.
Ειδικότερα, η κινεζική εταιρεία κατηγορείται ότι κέρδισε σε διεθνείς θέσεις, υποκλέπτοντας εμπορικά μυστικά, "σπάζοντας" αμερικανικές κυρώσεις (κατά του Ιράν και της Β. Κορέας) και ψευδόμενη έναντι των αρχών.
Η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί και παλαιότερες κατηγορίες κατά της Huawei για φερόμενη υποκλοπή ρομποτικής τεχνολογίας που είχε αναπτύξει η T-Mobile.
«Οι νέες κατηγορίες στην υπόθεση αυτή αφορούν τις προσπάθειες δεκαετιών της Huawei, και διάφορων θυγατρικών της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, να καταχραστεί πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των έξι αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, προς όφελος της ανάπτυξής της», όπως διευκρινίζεται.
Υπενθυμίζεται, ότι η Huawei και ο CFO της, Meng Wanzhou, αντιμετώπιζαν ήδη ποινικές κατηγορίες για την παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, μεταξύ άλλων έναντι του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, με αποτέλεσμα ο CFO που βρίσκεται στον Καναδά, να παλεύει ενάντια στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Οι νέες κατηγορίες, που ανακοινώθηκαν σήμερα, αυξάνουν την πιθανή ποινή ενάντια στον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, εάν υπάρξει καταδίκη.
H Ηuawei δεν σχολίασε το δημοσίευμα των Financial Times, όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg.
Η εταιρεία έχει στο παρελθόν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχει καλέσει τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να στοχοποιούν παράλογα την Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης