Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P 500: Ούτε ένας εκ των CEOs των εταιρειών του, δεν στηρίζει B. Sanders

tags :
S&P 500: Ούτε ένας εκ των CEOs των εταιρειών του, δεν στηρίζει B. Sanders
Οι CEOs κατευθύνονται κυρίως προς τους πιο μετριοπαθείς, κεντρώους Δημοκρατικούς υποψηφίους για το χρίσμα Klobuchar, Buttigieg και Biden, τους οποίους και θεωρούν φιλικότερους προς την αγορά γι'αυτό και τους χρηματοδοτούν
Μολονότι κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, ο αυτοαποκαλούμενος «δημοκρατικός σοσιαλιστής» υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Bernie Sanders δεν στηρίζεται από κανέναν εκ των CEO των εταιρειών του γενικού δείκτη S&P 500 του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Οι προτιμήσεις των διευθυνόντων συμβούλων, όσων τουλάχιστον στηρίζουν Δημοκρατικούς και όχι τους Ρεπουμπλικανούς του προέδρου Donald Trump κατευθύνονται κυρίως προς τους πιο μετριοπαθείς, κεντρώους Δημοκρατικούς υποψηφίους για το χρίσμα Amy Klobuchar, Pete Buttigieg και Joe Biden, τους οποίους και θεωρούν φιλικότερους προς την αγορά και των οποίων τις εκστρατείες χρηματοδοτούν.
Ο Sanders, ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ που συνεργάζεται όμως πάγια με το Δημοκρατικό Κόμμα, προηγείται πλέον στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να λάβει ενίσχυση από ούτε έναν CEO εταιρείας του S&P 500.
Το ίδιο ισχύει και για την θεωρούμενη επίσης ως ριζοσπαστική υποψήφια για το χρίσμα Elisabeth Warren, γερουσιάστρια της Μασαχουσέτης.
Επτά επικεφαλής εταιρειών έχουν συνεισφέρει στην εκστρατεία της γερουσιάστριας της Μινεσότα, Klobuchar, ενώ επτά εξ αυτών στηρίζουν τον Buttigieg.
Πέντε εκ των CEO στηρίζουν την υποψηφιότητα του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ (επί προεδρίας Ομπάμα) Joe Biden.
Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από την ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή των ΗΠΑ, που τηρεί αρχείο με τις εισφορές στις προεκλογικές καμπάνιες για το 2019.
Η απουσία CEO που να στηρίζουν τους Sanders και Warren μοιάζει λογική στον Bruce Freed, πρόεδρο του Κέντρου για την Πολιτική Λογοδοσία, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με τη διαφάνεια των εταιρικών πολιτικών δραστηριοτήτων.
"Αυτό συμβαίνει επειδή οι δυο τους επιτίθενται στη συμπεριφορά των εταιρειών και ζητούν μια μεγάλη αλλαγή δομών", τονίζει ο Freed.
"Από την άλλη πλευρά, αυτοί οι υποψήφιοι δεν επιζητούν τη συγκέντρωση χρημάτων από αυτή την πηγή, καθώς τους εξυπηρετεί πολιτικά για να επιτίθενται στους αντιπάλους τους για το χρίσμα", συμπληρώνει.
"Πάρτε ως παράδειγμα τις επιθέσεις στον Buttigieg, με τους υποστηρικτές του Sanders να τον αποκαλούν "Wall Street Pete" επειδή έχει λάβει κάποια χρήματα από παράγοντες της Wall Street ως ενίσχυση στην καμπάνια του".
Οι περισσότεροι εκ των CEOs έχουν εισφέρει ατομικά έως 2.800 δολάρια, αφού αυτό είναι το όριο ατομικών δωρεών στις καμπάνιες ενός υποψηφίου στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης