Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nissan: Διεκδικεί αποζημίωση 91 εκατ. δολ. από τον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn

tags :
Nissan: Διεκδικεί αποζημίωση 91 εκατ. δολ. από τον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn
O Ghosn κατηγορείται στην Ιαπωνία ότι υπέβαλε ανακριβή στοιχεία αναφορικά με τις ετήσιες απολαβές του και ότι καταχράστηκε χρήματα της εταιρίας
Aγωγή  σε βάρος του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn κατέθεσε η Nissan στην Ιαπωνία, ζητώντας αποζημίωση 10 δισ. γεν (91,02 εκατ. δολαρίων) για ζημίες που υπέστη λόγω των οικονομικών ατασθαλιών για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην επικεφαλής της.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ghosn κατηγορείται στην Ιαπωνία ότι υπέβαλε ανακριβή στοιχεία αναφορικά με τις ετήσιες απολαβές του και ότι καταχράστηκε χρήματα της εταιρίας έως ότου διέφυγε στον Λίβανο τον Δεκέμβριο.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Η Nissan ανακοίνωσε ότι αναμένει το ποσό που διεκδικεί ως αποζημίωση να «αυξηθεί στο μέλλον» καθώς επιδιώκει να ανακτήσει το ποσό των προστίμων που εκτιμά ότι θα πρέπει να πληρώσει στις ρυθμιστικές αρχές λόγω των ατασθαλιών για τις οποίες κατηγορείται ο Ghosn.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι ίσως καταθέσει ξεχωριστή αγωγή για τα «αβάσιμα και συκοφαντικά», όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που έκανε ο Ghosn κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης