Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σημαντικά το εμπόριο - Υπό πίεση η επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως

tags :
Κίνα: Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σημαντικά το εμπόριο - Υπό πίεση η επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά παραμένουν υποτονικές τις τελευταίες εβδομάδες
Τη θέση ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο, διατύπωσε σήμερα (10/2) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τους εμπορικούς εταίρους της χώρας ώστε να βοηθήσουν για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Ειδικότερα, το Υπουργείο ανέφερε ότι «η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εξωτερικό εμόριο, καθώς η ζήτηση και η προσφορά παραμένουν υποτονικές τις τελευταίες εβδομάδες, επηρεαζόμενες από την κατάσταση».
«Ενώ οι επιχειρήσεις προσπαθούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, η κατανάλωση και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε πολλές χώρες βρίσκονται υπό πίεση, καθώς εξακολουθούν να αναφέρονται περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ιδιαίτερα στις ασιατικές χώρες», πρόσθεσε το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.
«Ευελπιστούμε ότι οι υπόλοιπες χώρες θα συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εξομάλυνση του εμπορίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η έξαρση του ιού δεν πρόκεται να επηρέασει την ικανότητα της χώρας να προσελκύει ξένες επενδύσεις.
Παράλληλα, η Υπουργείο αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων στη διαδικασία επενδύσεων, παραγωγής και λειτουργίας των παγκόσμιων εταιρειών σε μία προσπάθεια να καταστεί πιο σταθερή ανάπτυξη στην Κίνα», ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερες από 1.000 εταιρεία έχουν ήδη κλέισει εκθεσιακούς χώρους για την το τρίτο Διεθνές Κινεζικό Expo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.
«Καλωσορίζουμε επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην έκθεση για να μοιραστούν τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη μαζική κατανάλωση ενέργεια στη χώρα», υπογράμμισε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων αρκετές ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να προμηθευτούν όλες τις βασικές προμήθειες από τη χώρα, εν μέσω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας που έχει σημειωθεί σε πολλά εργοστάσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης