Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Τον Μάρτιο η κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

Μηταράκης: Τον Μάρτιο η κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου
Απαραίτητη η κατασκευή τους, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η έναρξη της κατασκευής των κλειστών Κέντρων προσφύγων και μεταναστεύσεων στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης αναφέροντας πως στόχος είναι να λειτουργήσουν εντός του καλοκαιριού.
«Η δημιουργία των κλειστών κέντρων είναι απαραίτητη, γιατί διαφορετικά δε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου και οι επιστροφές και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.
Οι σημερινές ανοιχτές δομές θα κλείσουν.
Στα κλειστά κέντρα θα υπάρχουν την ημέρα δικαιώματα εξόδου με βάση τους κανόνες, αλλά το βράδυ τα κέντρα θα κλείνουν» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε πως στα κλειστά κέντρα που θα κατασκευαστούν στα 5 νησιά θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις
«Στόχος της κυβέρνησης, έκτος από τα κλειστά κέντρα είναι να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και να ενισχυθούν οι επιστροφές, ώστε να επιστρέφονται 200 άτομα την εβδομάδα» ανέφερε ο κ.Μηταράκης, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία «συνεργάζεται απολύτως στο θέμα των επιστροφών».
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε έχοντας άσυλο είτε είναι αιτούντες άσυλο ανέρχεται στις 150 χιλιάδες, καθώς και ότι αυτή τη στιγμή στα νησιά οι πιο πολλοί είναι Αφγανοί και όχι Σύροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης