Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί - Υποτιμήσαμε τον Erdogan

Γεωργιάδης: Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί - Υποτιμήσαμε τον Erdogan
Στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα θα υπάρχει πρόνοια για τους αδύναμους, τονίζει ο Άδ. Γεωργιάδης
«Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί», τονίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».
Ερωτηθείς για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και  την πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως «η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας θα σήμαινε την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, καθ' όσον κανείς δεν θα είχε λόγο να πληρώνει τα δάνειά του».
Σχετικά με το εάν μετά τις 30 Απριλίου θα υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία ή θα  γίνουν πλειστηριασμοί, ο υπουργός σημειώνει πως «πρώτον, πρέπει να μιλάμε κυρίως για το τι θα συμβεί μέχρι τις 30/4, γιατί πρέπει ακόμα να δώσουμε κίνητρα στον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα.
Ήδη,  η κυβέρνηση συζητά το πώς μπορούμε να κάνουμε την πλατφόρμα ακόμα πιο λειτουργική».
«Όταν ήρθαμε στην εξουσία οι αιτήσεις ήταν μηδενικές, τώρα βρισκόμαστε περίπου στις 2.000», πρόσθεσε και τόνισε «έχω αγωνία όποιος χρήζει προστασίας και δικαιούται προστασίας να την έχει και να μην κινδυνεύσει το σπίτι του.
Θέλω ο αδύναμος να προστατεύεται, θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί».
Και αυτό θα γίνει με αλήθειες, όχι με ψέματα.
Ως προς τα κοινωνικά κριτήρια της πλατφόρμας, δηλαδή το εύρος προστασίας, αυτό δεν μπορεί να χρεωθεί στον "νεοφιλελεύθερο Γεωργιάδη", διότι το εύρος προστασίας της πλατφόρμας έχει αποφασιστεί από τον "αριστερό Τσίπρα"», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αυτός την έφτιαξε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «τραγελαφικό» το «να κατηγορείται από τον Τσίπρα για εφαρμογή του νόμου Τσίπρα».
Όσον αφορά στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ξεκαθαρίζει ότι «θα υπάρχει πρόνοια για τους αδύναμους».
Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και εάν είναι υπέρ της προσφυγής στη Χάγη, σημειώνει ότι αυτό «αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία 40 χρόνια» και  εάν τελικά αυτό γίνει θα αφορά «για συγκεκριμένα πράγματα, γι' αυτά που εμείς αναγνωρίζουμε, όχι γι' αυτά που θέτει η Τουρκία».
Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «υποτιμήσαμε το ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιούσε το μεταναστευτικό ως όπλο κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
Κατά τον ίδιο, «αυτό, άλλωστε, δείχνουν και οι αριθμοί. Δεν μπορεί στις 5 Ιουλίου να μπαίνουν στη χώρα 100 άτομα και στις 9 Ιουλίου να μπαίνουν 1.000.
Προφανώς εκεί υπήρξε πολιτική απόφαση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Οφείλω, όμως, να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Οι πρώτες ημέρες του κυρίου Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι εξαιρετικές».
Περαιτέρω, δηλώνει πεπεισμένος ότι μεταξύ των ΜΚΟ υπάρχουν άνθρωποι καλοπροαίρετοι που έχουν βοηθήσει και έχουν αγαθά κίνητρα, αλλά και άνθρωποι που κάνουν κανονικές μπίζνες.
«Για να μην κοροϊδευόμαστε, το μεταναστευτικό, πέραν όλων των άλλων, αποτελεί μια τεράστια επιχείρηση με πολλά δισεκατομμύρια», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, αναφέρει ότι στο Ελληνικό θα μπουν μπουλντόζες, «είμαστε στην τελική ευθεία» και «το έργο ξεκινά εντός ολίγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης