Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στα πρότυπα αυτής με τον Καναδά αναμένουμε από την ΕΕ

Raab: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στα πρότυπα αυτής με τον Καναδά αναμένουμε από την ΕΕ
Βρετανία  και ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται τη μελλοντική τους εμπορική συμφωνία τον Μάρτιο
Η Βρετανία ελπίζει η ΕΕ να «τηρήσει» τις υποσχέσεις της και της προσφέρει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στα πρότυπα αυτής που έχει με τον Καναδά, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, D. Raab.
Ο ίδιος  ανέφερε εκ νέου ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα πρέπει να απαιτεί «μεγάλη συμμόρφωση» με τους κανόνες της Ένωσης.
Σημειώνεται ότι μετά το Brexit, Βρετανία  και ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται τη μελλοντική τους εμπορική συμφωνία τον Μάρτιο.
H επικεφαλής του ιρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), Arlene Foster, σημείωσε πως είναι δύσκολο να σκεφτεί πώς δεν θα επιστρέψουν οι τελωνειακοί έλεγχοι μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας σε περίπτωση που το Λονδίνο επιδιώξει μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία δεν θα συμμορφώνεται τους κανόνες της ενιαίας αγοράς.
Συγκεκριμένα, η Arlene Foster απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει τους ισχυρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού B. Johnson ότι δεν θα επανέλθουν οι έλεγχοι, δήλωσε στο Sky News πως «είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς θα συμβεί αυτό, με δεδομένο ότι έχουμε ακούσει από άλλα μέλη της κυβέρνησης ότι σκοπεύουν να μην ακολουθήσουν τους κανόνες της ενιαίας αγοράς, ενώ η Βόρεια  Ιρλανδία παραμένει σε αυτή».
«Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο», όπως είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης