Συνάντηση Τσακίρη με τον ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Τσακίρη με τον ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου – Τι συζητήθηκε
Συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο
O τρόπος λειτουργίας και τα χρηματοδοτικά προϊόντα της Société Nationale de Crédit et d'Investissement (SNCI), βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης, με τον Υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/1 στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκαν επίσης η δομή και η λειτουργία του οργανισμού Luxembourg House of Financial Technology, ο οποίος αποτελεί μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προωθεί την τεχνολογική καινοτομία για τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συνδέοντας την εγχώρια και τη διεθνή κοινότητα Fintech.
Αναφέρθηκαν, επίσης, στο Luxinnovation, που είναι ο εθνικός οργανισμός καινοτομίας του Λουξεμβούργου, ο οποίος προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και δημόσιους ερευνητικούς φορείς για την προώθηση της καινοτομίας.
Τέλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς επίσης να εξεταστούν ενδεχόμενες συνέργειες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τους παραπάνω οργανισμούς.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS