Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βρετανία έφτασε ο κορωνοϊός - Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα

Στη Βρετανία έφτασε ο κορωνοϊός - Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα
Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Tην εμφάνιση των πρώτων δύο κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας που ξεκίνησε από την Κίνα, επιβεβαίωσε οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έθεσε τον πλανήτη σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας του κορωνοϊού, παραδεχόμενος ότι η ασθένεια εξαπλώνεται και πέραν της Κίνας και ως εκ τούτου αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών διεθνώς.
Η διοίκηση του ΠΟΥ είχε στις 30 Ιανουαρίου 2020 έκτακτη συνεδρίαση και λαμβάνοντας υπόψη της τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, ενώ πριν από μία εβδομάδα εμφανίζονταν καθησυχαστική.
Η απόφαση του διεθνούς οργανισμού καταφθάνει μετά τη συνεχή αύξηση των νεκρών, ο αριθμός των οποίων φθάνει πλέον στους 213, αλλά και την ανακοίνωση εκ μέρους των αμερικανικών αρχών ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού μεταξύ συζύγων στο Σικάγο.
Τα συνολικά κρούσματα φθάνουν τα 9.692 διεθνώς ενώ εκτιμάται ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας παραπληροφορεί σχετικά με τα κρούσματα, τα οποία κατά άλλους ειδικούς και επιστήμονες, ξεπερνούν τα 145.000.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης