Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική - Τρεις συλλήψεις ανάμεσα τους και ο τοξοβόλος του Συντάγματος - Έτοιμα προς χρήση τα όπλα τους

tags :
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική - Τρεις συλλήψεις ανάμεσα τους και ο τοξοβόλος του Συντάγματος - Έτοιμα προς χρήση τα όπλα τους
Οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός
(upd5) Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από μεγάλη επιχείρηση τα ξημερώματα στην Αγία Παρασκευή που οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσα τους και ο περίφημος «Τοξοβόλος του Συντάγματος», Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον Ιούνιο του 2019.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι οι τρεις συλληφθέντες έφεραν βαρύ οπλισμό - ένα καλάσνικοφ, ένα αυτόματο ούζι και δύο πιστόλια - με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως όλα τα όπλα ήταν έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος και οι δύο γυναίκες, πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη.
Παράλληλα αναφέρεται ότι βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες.
Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν εδώ και μήνες από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.
Κατά την ενημέρωση που έγινε από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Θ. Χρονόπουλο, οι Αρχές εστιάζουν την προσοχή και την έρευνα τους σε πέντε κλειδιά σπιτιών καθώς και σε πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη δράση τους και τυχόν συνεργάτες τους.
Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου, όμως, δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.
Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται.
Πάντως από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο τοξοβόλος
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο περίφημος «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 2011, όταν και κυκλοφόρησε η φωτογραφία που τον έδειχνε να στρέφει ένα τόξο προς τη Βουλή.
Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.
Τον Μάιο του 2011 ο Γ. Μιχαηλίδης είχε εμπλακεί σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, όταν έγινε αντιληπτός από περιπολικό να προσπαθεί να βάλει βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία.
Τότε ο «τοξοβόλος» και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, ο οποίος σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο που φορούσε.
Δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2013, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών ενώ τον περασμένο Ιούνιο, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου κρατούνταν.
Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες
Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τον 32χρονο δραπέτη, συνελήφθησαν και δύο γυναίκες.
Η 28χρονη, η οποία είχε συυληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το διαστήριο, πέρυσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επανασττικού Αγώνα.
Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα στο κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

•    πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
•    αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
•    πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
•    4 γεμιστήρες,
•    πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
•    3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
•    5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
•    ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
•    ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
•    χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
•    πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.


Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Οι συλληφθέντες, ένας 32χρονος γνωστός και ως "τοξοβόλος" καθώς στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση με τόξο, μία 28χρονη καταδικασμένη σε πρόσκαιρη κάθειρξη για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα" και μία 26χρονη, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:
-Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση
-Διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση
-Ληστείας κατά συναυτουργία
-Πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση
και πλημμελήματος:
-Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά  εξακολούθηση
 -Βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
-Απείθειας
-Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου
από κοινού
-Παράνομης οπλοφορίας και
-Απόδρασης κρατουμένου
Στα δικαστήρια, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, καθώς μία εκ των δύο γυναικών φέρεται να δήλωσε ασθενής, βρίσκονταν περίπου 30 συγκεντρωμένοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/30012020-daeev001.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/30012020-daeev009.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/30012020-daeev017.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/30012020-daeev014.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/30012020-daeev016.jpg

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
•    πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
•    γεμιστήρας,
•    φυσίγγια των 9 mm,
•    συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και
•    5 κλειδιά οικιών.

Ραγκούσης: Άξια συγχαρητηρίων η Αντιτρομοκρατική – Συνεχίζει να κάνει δουλειά ουσίας

Τα εύσημα του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, αφήνοντας εκ νέου πυρά κατά της κυβέρνησης.
«Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει να κάνει δουλειά ουσίας άξιας συγχαρητηρίων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με συνεχή σημαντικά αποτελέσματα, όλα τα τελευταία χρόνια.
Εξακολουθεί να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ποια είναι η ουσιαστική αποστολή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, ποια πρέπει να είναι η υπεύθυνη αντιμετώπισή της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καθώς και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» υποστήριξε ο κ.Ραγκούσης.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 30/1 07:58)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης