Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 30/1 ή 31/1 έτοιμα τα συμφωνητικά για Creta Farms - Αναζητούνται τα … μετρητά και ο Βιντζηλαίος στην Impala

tags :
Στις 30/1 ή 31/1 έτοιμα τα συμφωνητικά για Creta Farms -  Αναζητούνται τα … μετρητά και ο Βιντζηλαίος στην Impala
Τι δείχνει το ΓΕΜΗ για Impala και το Γενικό Διευθυντή της ΝΙΚΑΣ Bulgaria
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η σύνταξη της συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών και του επονομαζόμενου ομίλου Βιντζηλαίου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farms.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τελικά κείμενα θα είναι έτοιμα αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή ώστε να υπογραφεί το κείμενο και στη συνέχεια να συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα εγκρίνει τη συμφωνία συνδιαλλαγής ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στο δικαστήριο.
Ωστόσο μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε πιστοποιηθεί η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Impala Hellas η οποία θα αναλάβει σύμφωνα με τις υφιστάμενες πληροφορίες την Creta Farms. Το γεγονός αν τι μη τι άλλο εγείρει ανησυχίες καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταβολή 15 εκ ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία.
Την ίδια στιγμή βέβαια φαίνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (το νωρίτερο το καλοκαίρι) η Impala και οι τράπεζες θα βάλουν στην εταιρία 4 εκ ευρώ (από 2 εκ ο καθένας) ποσό που δεν θεωρείται επαρκές δεδομένου ότι η εταιρία πέραν των άλλων έχει τεράστιες οφειλές στον ΕΦΚΑ και δεν θα μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα αν δεν τις ρυθμίσει ή δεν βρεθεί άλλη λύση που δεν υπάρχει σήμερα. Η μη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα factoring με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της εταιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Δ Βιντζηλαίος παρά το γεγονός ότι κάνει δηλώσεις για την Creta Farms δεν εμφανίζεται πουθενά ο ίδιος σε διοικητικό σχήμα. Στην Impala Hellasμέλη του ΔΣ είναι οι ΜΠΑΒΑΡΕΖΟΥ ΖΩΗ, ΓΙΟΡΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΠΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πρόεδρος και ΜΠΑΛΙΕΒΑ (BALIEVA) ΙΒΕΤΑ ΣΕΒΕΡINOBA (IVETA SEVERINOVA). Η τελευταία είναι και μέλος του ΔΣ της Bella Bulgaria που είναι ο μέτοχος της Impala Hellas. Επιπλέον ο κ. Γιορανίδης με βάση τα όσα αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin είναι Γενικός Διευθυντής της ΝΙΚΑΣ Bulgaria LCD και επί πολλά χρόνια στέλεχος (operation manager) της Νίκας στη Βόρεια Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης