Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί του σεισμού και πάνω από 1.600 οι τραυματίες - Έγιναν 733 μετασεισμοί

Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί του σεισμού και πάνω από 1.600 οι τραυματίες - Έγιναν 733 μετασεισμοί
Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό επιζώντων  στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό στην ανατολική Τουρκία, όμως οι ελπίδες λιγοστεύουν.
Στη συνοικία Σουρσουρού της Ελαζίγ, σε κοντινή απόσταση από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που ήδη στοίχισε τη ζωή σε 35 άτομα, οι ομάδες διάσωσης βρήκαν τρεις ανθρώπους νεκρούς στα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών, Suleyman Soylu, αριθμός των νεκρών ανέρχεται προσωρινά σε 35, πάνω  από 1.600 είναι οι τραυματίες, ενώ πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία, εκ των οποίων οι 13 σε σοβαρή κατάσταση.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι διασώστες έβγαλαν ζωντανούς 45 ανθρώπους από τα χαλάσματα, ενώ κοντά στο τετραώροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Σουρσουρού δεκάδες άνθρωποι περιμένουν με αγωνία νέα για τους δικούς τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, στο κτίριο στο Σουρσουρού, έξι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Στο μεταξύ, ο φόβος των κατοίκων που πέρασαν ακόμη μια νύχτα στους δρόμους, παραμένει ζωντανός λόγω των 733 μετασεισμών που σημειώθηκαν από την Παρασκευή 24/1 το βράδυ.
Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και αθλητικά κέντρα , ενώ έχουν στηθεί περισσότερες από 5000 σκηνές στην πόλη για τη στέγασή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης