Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία κατέγραψε τη βραδύτερη ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο του 2019
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/1) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,5 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 52 μονάδες.
Ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της χώρας ήταν η ασθενέσθερη από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 52,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε επιτάχυνση στις 51 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 50,6 μονάδες.
«Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI συνέχισαν να δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξη στη Γαλλία», επεσήμανε η επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Pollyanna De Lima, προσθέτοντας ότι «ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις για ηπιότερες συνθήκες στον κλάδο υπηρεσιών, ο μεταποιητικός κλάδος εμφάνισε ήπια σημάδια ανάκαμψης».
«Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι εταιρείες και των δύο κλάδων βρίσκονται σε κεφάτο κλίμα όσον αφορά τις προοπτικές για το σύνολο του έτους, με την αισιοδοξία να βρίσκεται σε υψηλά εννέα μηνών», τόνισε η De Lima, για να διευκιρνίσει ότι «αυτές οι θετικές εκτιμήσεις ανάπτυξης συνέχισαν να οδηγούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να εξασφαλίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα παραμείνει σε τροχιά επέκτασης βραχυπρόθεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης