Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές – Έχουμε έργο μπροστά μας

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές – Έχουμε έργο μπροστά μας
"Oι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας", ξεκαθάρισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών,  Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, «ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το πρώτο κόμμα και διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα».
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έγινε κατορθωτή η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κάτι ανάλογο έγινε και με την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, αλλά και με την υπερκομματική πρόταση για την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν».
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο 2020 μειώνεται περαιτέρω κατά 8% ο ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας θα δει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, με στόχο την κατάργηση της το 2021.
Τέλος, για τη Λιβύη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η επίσκεψη του στρατάρχη Khalifa Haftar στη χώρα μας ανέδειξε την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου και έθεσε τους πάντες στην Ευρώπη προ των ευθυνών τους.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS