Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλάζει μορφή ο Πειραιάς λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος - Παρουσιάζεται το πρόγραμμα αστικής ανλάπλασης

tags :
Αλλάζει μορφή ο Πειραιάς λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος - Παρουσιάζεται το πρόγραμμα αστικής ανλάπλασης
Αλλάζει μορφή ο Πειραιάς λόγω  της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Το σημαντικότερο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης των τελευταίων 30 ετών στο Δήμο Πειραιά θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρότυπο συνέργειας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αναμόρφωση και την ανάπτυξη της ιστορικής αστικής μητροπολιτικής περιοχής του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, αποτελούμενης από τέσσερα μεγάλα Οικοδομικά Τετράγωνα. Το Πρόγραμμα της Ανάπλασης εξελίχθηκε σε δύο άξονες:
-Στην αναβίωση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και την μετατροπή τους σε κτίρια γραφείων διεθνών προδιαγραφών από την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND.
-Στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με έργα και επεμβάσεις σε δημόσιους, κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.
Η υλοποίηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσω δημόσιων έργων προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά των ιδιωτικών φορέων συμμετείχαν η εταιρεία DIMAND, η οποία εισήλθε σε κοινοπρακτικό σχήμα συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD), η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ και η εταιρεία Παπαστράτος, με ιδιωτικά έργα και επενδύσεις 250 εκ. ευρώ.
Το Πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πρώην καπναποθηκών της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ενώ θα  δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, κοινωφελείς αθλητικές εγκαταστάσεις για το Δήμο Πειραιά. Στο πλαίσιο της επίτευξης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, η DIMAND πρόκειται να υλοποιήσει επιπλέον τέσσερα οικιστικά έργα, στην ίδια περιοχή όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης