Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να λειτουργήσει τον Σιδηρόδρομο Πελοποννήσου

tags :
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να λειτουργήσει τον Σιδηρόδρομο Πελοποννήσου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ανέφερε πως η σιδηδρομική γραμμή χρειάζεται αποκατάσταση σε αρκετά σημεία, τονίζοντας πως εκείνο που θα είναι αντίπαλός τους είναι μόνο ο χρόνος και τίποτα άλλο
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να επαναλειτουργήσει η γραμμή του τρένου σε Πελοπόννησο, αρχικά μέχρι το Ναύπλιο και στη συνέχεια μέχρι την Τρίπολη.
Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας στην Τρίπολη.
Και οι δύο πλευρές στις δηλώσεις τους, εξέφρασαν την βούλησή για την επαναλειτουργία του τρένου πιο εύκολα προς το Ναύπλιο και πιο δύσκολα προς την Τρίπολη. Όπως ανακοίνωσαν για το θέμα θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Υπουργείο καθώς και μία συνολική μελέτη για τον τρόπο επαναλειτουργίας του τρένου.
“Είναι εύκολο το κομμάτι Κόρινθος-Ναύπλιο, τόνισε ο κ.Τσαλίδης. Είναι δύσκολο αυτό της Τρίπολης. Θα το δούμε. Εμείς πάντως, έχουμε τη βούληση. Το ίδιο γνωρίζω ισχύει και για την κυβέρνηση. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάζει το τρένο, όχι τα χρήματα για τα πιθανά έργα που χρειάζονται μέσα απ΄ τις μελέτες. Πρέπει ο ΟΣΕ να κάνει επιθεώρηση της γραμμής και πρέπει να μπουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Για την Τρίπολη θα πρέπει να εκπονηθούν και μελέτες”.
Ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε πως η σιδηδρομική γραμμή χρειάζεται αποκατάσταση σε αρκετά σημεία, τονίζοντας πως εκείνο που θα είναι αντίπαλός τους είναι μόνο ο χρόνος και τίποτα άλλο.
Οπως υπογράμμισε ο κ.Νίκας, “υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, απ’ τον ΟΣΕ, απ’ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απ’ την αυτοδιοίκηση. Θα οργανωθεί σύσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε όλοι να καταλήξουμε στο απαραίτητο χρονοδιάγραμμα”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης