Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Υπεγράφη η ΕΣΣΕ της Attica Bank για το 2010

tags :
Υπεγράφη η ΕΣΣΕ της Attica Bank για το 2010
Υπεγράφη  η νέα Ε.Σ.Σ.Ε. της Attica Bank για το έτος 2010, η οποία είναι τριετούς διάρκειας (2010-2012), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας.
Το πλήρες κείμενο που ήδη κατατέθηκε ως ο Νόμος ορίζει στα αρμόδια Πολιτειακά Όργανα έχει ως εξής:
«Στην Αθήνα σήμερα την 29 Ιουλίου 2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00 στα γραφεία του 7ου ορόφου της ΑΤΤΙCA BANK, στην οδό Ακαδημίας αρ. 54, αφενός η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία « Attica Bank ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Oμήρου αρ.23 και εκπροσωπείται για την υπογραφή της παρούσας, βάσει της από 28.05.2010 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, από α)τον Πρόεδρο Δ.Σ και Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ιωάννη Γαμβρίλη και β)τη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Κασσιανή Κολυδά και αφετέρου η πρωτοβάθμια επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Τραπεζας Αττικης (ΣΥΤΑ)» η οποία εκπροσωπείται για την υπογραφή της παρούσας βάσει της από 16.07.2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου από τον α) Αθανάσιο Σταθόπουλο, Πρόεδρο και β) Εμμανουήλ Πίτσα, Γενικό γραμματέα, συμφώνησαν και κατάρτισαν την κατωτέρω Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έτους 2010 δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εμμένουν στις απόψεις τους για θέματα που συνάπτονται άμεσα με δικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ των παρόντων συμβαλλομένων.
Άρθρο 1
Στους όρους της σύμβασης αυτής υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στην Attica Bank.
Άρθρο 2
Το βρεφονηπιακό επίδομα( ή δαπάνες σταθμού) όπως καταβάλλονται σήμερα δεν συμψηφίζονται από 01/01/2010 με τις τυχόν υπέρτερες των προβλεπομένων καταβαλλόμενων αποδοχών .
Άρθρο 3
Για την οικονομική ενίσχυση των θεσμικών δραστηριοτήτων (πολιτισμός, αθλητισμός κλπ) εξακολουθεί να καταβάλλεται και κατά το τρέχον έτος 2010 ετήσιο ποσό στο ίδιο ύψος όπως και κατά το προηγούμενο έτος. Για το ποσό αυτό θα προσκομίζονται από το Σύλλογο οι αντίστοιχες αποδείξεις.
Άρθρο 4
Συμφωνείται ότι από την έναρξη ισχύος της παρούσας οι εργαζόμενοι γονείς οι οποίοι είτε δικαιούνται για τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από τη λήξη της άδειας τοκετού και της τυχόν κανονικής άδειας μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες και για τον τρίτο και τέταρτο χρόνο μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα είτε έχουν το δικαίωμα να λάβουν 3 μηνών άδεια με αποδοχές σε αντικατάσταση του μειωμένου ωραρίου της 1 ώρας για το τρίτο και τέταρτο έτος βάσει της από 23/12/2009 ΕΣΣΕ, δικαιούνται με έγγραφη δήλωσή τους να επιλέξουν ανέκκλητα εξαρχής μόνο ένα από τα παρακάτω:
α)είτε το μειωμένο ωράριο των τεσσάρων ετών
β)είτε τη λήψη έξι μηνών αδείας με αποδοχές, αντί του μειωμένου κατά δύο ώρες ημερήσιου ωραρίου κατά τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από τη λήξη της άδειας τοκετού. Κατά τη λήξη του εξαμήνου θα λαμβάνουν επί δύο έτη μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα ημερησίως.
γ)είτε τη λήψη τριών μηνών αδείας με αποδοχές αντί του μειωμένου κατά μία ώρα ημερήσιου ωραρίου κατά τον τρίτο και τέταρτο χρόνο από τη λήξη της άδειας τοκετού. Κατά τη λήξη του τριμήνου θα λαμβάνουν επί δύο έτη μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες ημερησίως.
Η ανέκκλητη δήλωση επιλογής υποβάλλεται μέχρι τη λήξη της άδειας τοκετού και της συνεχόμενης με αυτήν τυχόν κανονικής αδείας.
Το ως άνω δικαίωμα δικαιούνται να το ασκήσουν και όσοι βρίσκονται ήδη σε άδεια τοκετού ή συνεχόμενη κανονική ετήσια άδεια, δυνάμενοι να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τη λήξη των αδειών αυτών.
Άρθρο 5
Χορηγείται έκτακτη άδεια 120 συνεχών εργασιακών ημερών με αποδοχές χωρίς βαθμολογικές επιπτώσεις, στους εργαζόμενους που υιοθετούν παιδί εφόσον αυτό δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των έξι (6) ετών. Η συμπλήρωση νοείται μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο τα υιοθετούμενα διανύουν το έκτο (6) έτος της ηλικίας.
Άρθρο 6
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, ο χρόνος εξόφλησης των χορηγηθησόμενων νέων ατομικών δανείων καθορίζεται σε επτά έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι μέχρι σήμερα όροι που αφορούν τα ατομικά δάνεια
Άρθρο 7
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας ο χρόνος εξόφλησης των χορηγηθησόμενων νέων δανείων συνεταιρισμού καθορίζεται σε πέντε έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι μέχρι σήμερα όροι που αφορούν τα δάνεια συνεταιρισμού. Νέα όμως δάνεια συνεταιρισμού μπορούν να χορηγηθούν μόνο εφόσον έχει μειωθεί το υπόλοιπο των υφιστάμενων δανείων σε επίπεδο ενός μηνιαίου μικτού μισθού.
Άρθρο 8
Καμία δαπάνη (συνδρομή, έκδοση, επανέκδοση, διαχείριση κλπ) δεν καταβάλλεται για πιστωτικές κάρτες που χορηγούνται στο προσωπικό.
Άρθρο 9
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας χορηγείται από την Τράπεζα το
ποσό των ευρώ επτακοσίων (700) σε κάθε τέκνο υπαλλήλων που εισάγεται σε ΑΕΙ και ATEI.
Άρθρο 10
Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τέκνο υπαλλήλου που εισάγεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του τέκνου η Τράπεζα χορηγεί μετά από αίτηση του υπαλλήλου εφάπαξ δάνειο έως ύψους ευρώ δέκα χιλιάδων (10.000) εξοφλητέο σε εξήντα (60) ισόποσες δόσεις και με επιτόκιο 2,5 %.
Άρθρο 11
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας οι σπουδαστές υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου 30 ημέρες άδεια το χρόνο, εκ των οποίων 25 ημέρες με αποδοχές. Η ρύθμιση αυτή ισχύει καθόλη τη διάρκεια των ετών φοίτησης σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών και μέχρι ένα έτος παραπάνω.
Άρθρο 12
Η Τράπεζα εξακολουθεί να συμμετέχει στη δαπάνη πραγματοποίησης εκδρομικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου ανά έτος βάσει τιμολογίων και ονομαστικής κατάστασης συμμετεχόντων που χορηγεί στην Τράπεζα ο Σύλλογος. Κατά το τρέχον έτος το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται κατ’ ανώτατο όριο σε ευρώ 25000. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκδρομές έχουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα και τα μέλη της άμεσης οικογένειας τους (συγγενείς Α βαθμού και σύζυγοι)
Άρθρο 13
Θεσμοθετούνται οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, Στεγαστικών Δανείων, Ατομικών Δανείων, Δανείων Συνεταιρισμού και Επιμόρφωσης στις οποίες συμμετέχει ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου.
Άρθρο 14
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας τα στεγαστικά δάνεια για την απόκτηση Α’ κατοικίας των εργαζομένων στην Τράπεζα σε περίπτωση θανάτου, μόνιμης ή ολικής αναπηρίας, ασφαλίζονται με έξοδα της Τράπεζας
Άρθρο 15
Κατά τον αυτό τρόπο ρύθμισης που προβλέπει το άρθρο 6 της από 23.12.2009 ΕΣΣΕ, στους υπαλλήλους των Διευθύνσεων που δημιουργήθηκαν μετά την 31.12.2009, χορηγείται από 01.01.2010, και πάντως όχι νωρίτερα από την κατάληψη της θέσης, εξειδικευμένο επίδομα Διευθύνσεων Διοίκησης στα ελάχιστα επίπεδα των Εξειδικευμένων Επιδομάτων Διευθύνσεων Διοίκησης..
Άρθρο 16
Συμφωνείται η συγκρότηση, εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας, Επιτροπής για την οριστική διαμόρφωση των Δελτίων αξιολόγησης Υπαλλήλων σε σύγχρονα πλαίσια (νυν Φύλλα Ποιότητας).
Άρθρο 17
Θα συγκροτηθεί Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ο Σύλλογος με ένα εκπρόσωπο για να κωδικοποιηθεί το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις.
Άρθρο 18
Επισυνάπτονται στην παρούσα οι πίνακες Α, Β, και Γ στους οποίους αποτυπώνονται όλα τα επιδόματα, λοιπές παροχές και πιστωτικές κάρτες που χορηγούνται στο προσωπικό. Οι πίνακες αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Σύμβασης.
Άρθρο 19
Το επίδομα ισολογισμού που προβλέπεται από την κλαδική Τραπεζών-ΟΤΟΕ έτους 1984 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος ήτοι προσαυξημένο κατά 590 ευρώ.
Άρθρο 20
Όλοι οι όροι των προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που δεν τροποποιούνται με την παρούσα, διατηρούνται σε ισχύ και αποτελούν περιεχόμενο της παρούσας. Ευνοϊκότεροι όροι και συνθήκες εργασίας, ρυθμίσεις, μισθολογικές και πάσης φύσεως θεσμικές ή λοιπές παροχές που έχουν θεσπιστεί για το προσωπικό της Attica Bank βάσει συλλογικών συμβάσεων, συλλογικών συμφωνιών, αποφάσεων της διοίκησης, επιχειρησιακής συνήθειας, ατομικών συμβάσεων εργασίας ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, δεν θίγονται.
Άρθρο 21
Έναρξη ισχύος είναι η από το νόμο οριζόμενη εκτός εάν διαφορετικά καθορίζεται στις επιμέρους διατάξεις κάθε άρθρου και λήγει την 31.12.2010.»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης