Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα βομβιστική επίθεση εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ - Τέσσερις τραυματίες

tags :
Νέα βομβιστική επίθεση εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ - Τέσσερις τραυματίες
Επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης που στεγάζει αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ
Επτά ρουκέτες έπληξαν την Κυριακή (12/1/2020) την αεροπορική βάση Balad στο Ιράκ, η οποία στεγάζει τις δυνάμεις των ΗΠΑ.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες, ανέφεραν  στρατιωτικές πηγές στο Reuters.
Οι στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι οβίδες έπεσαν στο διάδρομο της βάσης  η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.
Σημειώνεται πως σχεδόν το σύνολο των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη βάση έχουν αποχωρήσει από αυτήν έπειτα από την κλιμάκωση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Μέτωπο εναντίον των ΗΠΑ ζητεί ο Khamenei

Εν τω μεταξύ ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Ali Khamenei κάλεσε σε αυξημένη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα την ευθύνη για τα οποία επέρριψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.
«Η κατάσταση στην περιοχή είναι απρόσφορη λόγω... των Ηνωμένων Πολιτειών και των φίλων τους, και ο μοναδικός δρόμος να το αντιμετωπίσουμε αυτό είναι να βασιστούμε στη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής», δήλωσε ο Khamenei στον επισκεπτόμενο το Ιράν εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad al-Thani σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης