Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταφύγιο στο Λίβανο για τον πρώην γενικό διευθυντή της Nissan και της Renault, Carlos Ghosn

tags :
Καταφύγιο στο Λίβανο για τον πρώην γενικό διευθυντή της Nissan και της Renault, Carlos Ghosn
Του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την Ιαπωνία ενόψει δίκης για οικονομικά αδικήματα
Στο Λίβανο ανακοίνωσε πως βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής της Nissan και της Renault Carlos Ghosn.
Σε βάρος του Ghosn εκκρεμούσε δίκη για οικονομικά αδικήματα στην Ιαπωνία και του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την χώρα.
Ωστόσο, ο Ghosn ανακοίνωσε πως βρήκε καταφύγιο στο Λίβανο, τονίζοντας ότι δεν θα έμενε όμηρος ενός μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης.
«Δεν διέφυγα από τη δικαιοσύνη — ξέφυγα από την αδικία και τον πολιτικό διωγμό», υποστήριξε ο Ghosn σε ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης προκαλώντας ωστόσο ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα για το πώς ένα από τα κορυφαία στελέχη «απέδρασε» από την Ιαπωνία λίγους μήνες πριν τη δίκη του.
Ο Ghosn είπε ότι δεν μπορούσε «να παραμείνει άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας», που βασίζεται κατ’ αυτόν «στο τεκμήριο της ενοχής» και που παραγνωρίζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ενώ διαβεβαίωσε πως πλέον θα είναι σε θέση «να επικοινωνεί ελεύθερα με τα μέσα ενημέρωσης», πράγμα το οποίο «αδημονεί να κάνει», αρχής γενομένης «από την επόμενη εβδομάδα».
Ο Ghosn αφέθηκε τον Μάρτιο προσωρινά ελεύθερος από τις ιαπωνικές αρχές υπό περιοριστικούς όρους, οι οποίοι συμπεριλάμβαναν την παράδοση του διαβατηρίου του.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πως ο Ghosn που έχει Γαλλική, Βραζιλιάνικη και Λιβανέζικη υπηκοότητα, κατάφερε να φύγει από την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης