Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι κάτι νέο - Νέο είναι η ενεργή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Ζαχαράκη: Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι κάτι νέο - Νέο είναι η ενεργή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης
«Η Ελλάδα ενισχύει συνεχώς τις συμμαχίες της και τη διεθνή της θέση», τονίζει η  Σ. Ζαχαράκη
«Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι κάτι νέο.
Αυτό που είναι νέο είναι η ενεργή εξωτερική πολιτική αυτής της κυβέρνησης», δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Η ίδια κάνει λόγο για «μια πολιτική που αποδίδει καρπούς όχι μόνο στον αμιγώς διπλωματικό τομέα, αλλά και στον οικονομικό, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η υπογραφή του μεγάλου project Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας - Ιταλίας, Eastmed».
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, «στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαδραματίζεται ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι, με πολλούς συμμετέχοντες.
Η Ελλάδα ενισχύει συνεχώς τις συμμαχίες της και τη διεθνή της θέση, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και της διασφάλισης της σταθερότητας στην περιοχή.
Η χώρα μας διατηρεί στη φαρέτρα της όλα τα πρόσφορα μέσα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και τα χρησιμοποιεί σύμφωνα με την εθνική στρατηγική μας».
Ακόμη, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η υφυπουργός τονίζει ότι «όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα μας εκπλήξει θετικά και φυσικά θα τύχει της στήριξης όλων μας».
Δηλώνει σίγουρη ότι η επιλογή «θα έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της λειτουργίας ως σύμβολο ενότητας των Ελλήνων πολιτών».
Περαιτέρω, η κ. Ζαχαράκη υπογραμμίζει πως «το καθήκον μας να μην ξεχάσουμε τη φρίκη του Ναζισμού αλλά και το χρέος μας για συνεχή αγώνα εναντίον των αντιδημοκρατικών ιδεών», κληθείσα να σχολιάσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και προσθέτει «σε κάθε περίπτωση θεωρώ πολύ θετικό ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός του ελληνικού Κοινοβουλίου» και «αναμένουμε φυσικά με ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά η νίκη επί της ολοκληρωτικής αυτής ιδεολογίας πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική».
Σχετικά με τις καταγγελίες για αστυνομική βία, η κ. Ζαχαράκη αφού υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με τη ρητή δέσμευση να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με σεβασμό στην προστασία των δικαιωμάτων και την τήρηση της νομιμότητας», τονίζει ότι «κάθε καταγγελία διερευνάται και, στην περίπτωση που είναι βάσιμη, ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία».
Για το μέτρο να φέρουν κάμερες στις στολές τους οι αστυνομικοί, η κυρία Ζαχαράκη σημειώνει ότι έτσι γίνεται δεκτό ένα πάγιο αίτημα των ιδίων, ώστε «να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με πλήρη διαφάνεια».
«Η Ελλάδα βήμα βήμα γίνεται κανονική χώρα του δυτικού κόσμου και στον τομέα της ασφάλειας, όπου η αστυνομία προστατεύει αποτελεσματικά τόσο την δημόσια τάξη όσο και τα έννομα αγαθά, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το θέμα της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση, η υφυπουργός αναφέρει πως «ήδη η κυβέρνηση, με τον νέο νόμο για το άσυλο και τη μετανάστευση που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπει υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, και μάλιστα ακόμα και με λιγότερα δικαιολογητικά έγγραφα, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εγγραφή των παιδιών αυτών στα σχολεία.
Επιπλέον, μέσω του ΔΟΜ και κονδυλίων του υπουργείου Αμυνας που αναζητήσαμε, λύσαμε προσωρινά -και από του χρόνου με τη συνδρομή των Περιφερειών οριστικά- το πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών από και προς τα σχολεία, το οποίο μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση».
Ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα του ΑΜΚΑ «δεν επηρεάζει ούτε την πρόσβαση στα σχολεία ούτε τη διενέργεια εμβολιασμών, η οποία μάλιστα με νόμο της δικής μας κυβέρνησης πλέον γίνεται υποχρεωτική για όλα τα παιδιά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης