Επιχειρήσεις

Επιβεβαιώνει η Aegean την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς για την Croatia Airlines

tags :
Επιβεβαιώνει η Aegean την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς για την Croatia Airlines
Η AEGEANεπιβεβαιώνει ότι συμμετείχε στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines,
Η AEGEAN (η Εταιρεία) επιβεβαιώνει ότι συμμετείχε στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις για την Εταιρεία. Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της AEGEAN στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας.

Τί έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Μη δεσμευτική προσφορά για Croatian Airlines υπέβαλε η Aegean Airlines

Η Aegean Airlines και η ισπανική Air Nostrum υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές για την κρατική αεροπορική εταιρία Croatia Airlines, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση της Κροατίας έχει ορίσει προθεσμία είτε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση είτε για την ανακεφαλαιοποίηση των Croatia Airlines μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι σύμβουλοι θα αναλύσουν τώρα τις υποβληθείσες προσφορές και θα τις μεταβιβάσουν στη διοίκηση της εταιρείας. Μία διυπουργική επιτροπή, , θα επιλέξει τότε την καλύτερη προσφορά, εάν ικανοποιεί τις καθορισμένες απαιτήσεις.
Η Aegean Airlines είχε εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για την Croatia Airlines, το 2015.
Η Aegean Airlines έχει αναπτύξει το δίκτυό του στην Κροατία τα τελευταία χρόνια και τώρα διατηρεί τις υπηρεσίες από την Αθήνα στο Ζάγκρεμπ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ οι πτήσεις προς το Ντουμπρόβνικ έχουν παραταθεί για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα 2019/2020.
Από την άλλη πλευρά, η Air Nostrum, η οποία είναι μέλος του περιφερειακού franchise της Iberia και μέλος της συμμαχίας του Oneworld, μίσθωσε τα αεροσκάφη της στις εταιρείες Croatia Airlines τους καλοκαιρινούς μήνες τα τελευταία τρία χρόνια.
Η  Iberia έχει επεκτείνει σημαντικά τις πτήσεις της στην Κροατία.
Ο υπουργός, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας, Oleg Butković, δήλωσε τον Νοέμβριο του 2019 μήνα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μέχρι το 70% της Croatia Airlines.
Πρόσθεσε πως «οι σύμβουλοι εξετάζουν επί του παρόντος πιθανούς στρατηγικούς εταίρους και θα αποφασίσουν για το καλύτερο δυνατό μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης μέχρι το τέλος του 2020. Στη συνέχεια, θα προκηρύξουμε δημόσιο διαγωνισμό.
Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, θα επιλέξουμε έναν στρατηγικό εταίρο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2020.
Σήμερα επικεντρώνεται στην εξεύρεση επενδυτή από τον τομέα των αερομεταφορών, αλλά δεν επιμένουμε σε αυτό.
Διαφορετικά μοντέλα πωλήσεων προβλέπουν ενδιαφέρον από διάφορους τύπους επενδυτών».
Η κυβέρνηση της Κροατίας έχει επίσης εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας εταιρίας «holding» που θα αποτελείται από την Croatia Airlines και τα κρατικά αεροδρόμια, η οποία στη συνέχεια θα εξαγοραστεί από συνταξιοδοτικά ταμεία ή από τους  ίδιους τους αερολιμένες οι οποίοι θα ανακεφαλαιοποιήσουν την Croatia Airlines.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης