Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο +50% ο S&P 500 από την εκλογή του Trump - Υπολείπεται 6% το 2020 για το ρεκόρ

tags :
Στο +50% ο S&P 500 από την εκλογή του Trump - Υπολείπεται 6% το 2020 για το ρεκόρ
Παρά τη μεταβλητότητα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, το 2019 ήταν ένα έτος υψηλών αποδόσεων για τους μεγάλους κλάδους των μετοχών
Κατά τα τρία χρόνια προεδρίας του Donald Trump, ο S&P 500 απέδωσε περισσότερο από 50%, περισσότερο από το διπλάσιο της μέσης απόδοσης της αγοράς των προέδρων, κατά τα τρία χρόνια της θητεία τους, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.
Ιστορικά, τα τρία από τα τέσσερα χρόνια συγκεντρώνουν τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς για τους προέδρους των ΗΠΑ, ενώ ο S&P θα πρέπει να κερδίσει περίπου το 6% το 2020 για να κερδίσει τη μέση προεδρική απόδοση.
Καθώς οι ΗΠΑ εισέρχονται στο εκλογικό έτος του 2020, η χρηματιστηριακή αγορά επί προεδρίας Trump έχει αποδόσει σημαντικά και υψηλότερα των προκατόχων του.
Ο S&P 500 απέδωσε περισσότερο από το 50% από την εκλογή του Trump, περισσότερο από το διπλάσιο της μέσης απόδοσης της προεδρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bespoke Investment Group που συγκέντρωσε τα δεδομένα από το 1928.
Ο δείκτης κέρδισε πάνω από 28% φέτος, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της απόδοσης του 12,8% κατά το τρίτο έτος για τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ.
Παρά τη μεταβλητότητα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, το 2019 ήταν ένα έτος υψηλών αποδόσεων για τους μεγάλους κλάδους των μετοχών.
Ο S&P 500 διαπέρασε τις 3.200 μονάδες για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν εξαιτίας της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
CH 12242019_presidential_returns.png
Η αγορά του Trump πήρε ώθηση από τον Πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell και την κεντρική τράπεζα, η οποία μείωσε τα επιτόκια τρεις φορές φέτος, για πρώτη φορά από το τέλος της οικονομικής κρίσης.
Βέβαια, ο Trump ήταν πολύ επικριτικός απέναντι στον Powell ότι δεν μείωσε τα επιτόκια πιο γρήγορα.
Οι αγορές βοηθήθηκαν επίσης από την αγορά εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας σήμερα να είναι 3,5%, το χαμηλότερο από το 1969.
Και καθώς οι Αμερικανοί εργάζονται, δαπανούν επίσης περισσότερα.
Το τρίτο έτος του Trump είναι πάνω από το μέσο όρο, αλλά δεν είναι το καλύτερο από οποιονδήποτε προηγούμενο πρόεδρο.
Το 2013, η χρηματιστηριακή αγορά του πρώην προέδρου Barack Obama απέδωσε πάνω από 32%, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από τη μεγάλη ύφεση.
Το πρώτο έτος του Trump ήταν περίπου τριπλάσιο του προεδρικού μέσου όρου, με τον S&P 500 να κερδίζει 19,4% σε σύγκριση με το μέσο όρο του 5,7%.

Οι επιχειρήσεις έλαβαν βοήθεια από την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος του Trump το 2017.
Το κρίσιμο σημείο για το ρεκόρ του Trump ήταν όμως το δεύτερο έτος.
Η αγορά του Trump ήταν κάτω από το μέσο όρο το έτος 2018, όταν η χρηματιστηριακή αγορά υπέστη τον χειρότερο Δεκέμβριο από τη Μεγάλη Ύφεση εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της αύξησης του επιτοκίου από την Federal Reserve.
Ο δείκτης S & P 500 μειώθηκε κατά 6,2%, σε σύγκριση με το μέσο κέρδος 4,5%.
Εάν η ιστορία είναι ένας οδηγός, το Trump βρίσκεται σε τροχιά για ένα ακόμη ισχυρό έτος το 2020.
Πολλά από αυτά τα κέρδη των μετοχών θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές συνομιλίες προχωρούν με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης