Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατασκευάζοντας υδροδοτικά δίκτυα: Η ιστορία της ΕΥΔΑΠ στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

tags :
Κατασκευάζοντας υδροδοτικά δίκτυα: Η ιστορία της ΕΥΔΑΠ στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού
Εξερεύνησε την πορεία της ΕΥΔΑΠ προς το σήμερα, μέσα από το φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει τα έργα κατασκευής του σύγχρονου υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας
Ένα ταξίδι στον κόσμο της υδροκατασκευής και της εξέλιξης της τεχνολογίας στην ύδρευση μπορεί να θαυμάσει ο κάθε επισκέπτης στην έκθεση που διοργανώνει η ΕΥΔΑΠ στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και είναι ελεύθερη στο κοινό μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020.
Εξερεύνησε την πορεία της ΕΥΔΑΠ προς το σήμερα, μέσα από το φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει τα έργα κατασκευής του σύγχρονου υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας (1925-1931), φτάνοντας στο σήμερα μέσα από το φωτογραφικό υλικό των σύγχρονων εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ.
Το έργο του Ιστορικού Αρχείου της ΕΥΔΑΠ που δημιουργήθηκε το 2016 εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πολιτισμού της εταιρίας και εκφράζει την ευρύτερη προσπάθειά της για την ανάπτυξη μίας ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας και πολιτικής, με στόχο την παραγωγή δράσεων που προάγουν την ιστορία της και τροφοδοτούν με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές παροχές το δίκτυο της κοινωνίας.

Image

Στην έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 90 χρόνια από την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει –εκτός από τις φωτογραφίες της 3χρονης πορείας κατασκευής του φράγματος- και αντικείμενα στα οποία περιλαμβάνονται εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Φράγματος του Μαραθώνα καθώς και των λοιπών συμπληρωματικών έργων που πραγματοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου υδροδοτικού συστήματος Αθηνών-Πειραιώς και Περιχώρων.
Επιπλέον, στα αντικείμενα του Ιστορικού Αρχείου της περιλαμβάνονται διάφορα άλλα αντικείμενα με παλαιότητα και ιστορική σημασία που αποτυπώνουν την πολυετή ιστορία της Εταιρείας.

Image

Επίσης, στο χαρτώο υλικό του Ιστορικού Αρχείου της ΕΥΔΑΠ, περιλαμβάνονται έγγραφα τα οποία αφορούν την ιστορία της Εταιρείας ανά τα χρόνια, μέσα από τη διαδοχική λειτουργία των Εταιρειών, της Ελληνικής Εταιρείας Υδάτων των Πόλεων Αθηνών-Πειραιώς και Περιχώρων (ΕΕΥ) και του Οργανισμού Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΟΑΠ), μέχρι και τη συγχώνευση τους και τη σύσταση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
Ειδικότερα, στο χαρτώο υλικό του Ιστορικού Αρχείου ΕΥΔΑΠ περιλαμβάνονται διοικητικές αποφάσεις, επιστολές, ενημερωτικά σημειώματα, συμβάσεις, μελέτες, χάρτες και σχέδια, κανονισμοί προσωπικού, αποδείξεις πληρωμών, φάκελοι πληρωμών αποδοχών, βιβλία συντήρησης, κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την ΕΥΔΑΠ στα social media: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube και επισκεφθείτε το www.eydap.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης