Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία – 200 πυρκαγιές, οι 70 ανεξέλεγκτες - Νεκροί δύο πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στο Σίδνεϊ

Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία – 200 πυρκαγιές, οι 70 ανεξέλεγκτες - Νεκροί δύο πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στο Σίδνεϊ
Συγνώμη από τον πρωθυπουργό Scott Morrison, διέκοψε τις διακοπές του στη Χαβάη
Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς δεκάδες πυρκαγιές είναι σε πλήρη εξέλιξη και ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν σε ύψη ρεκόρ.
Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές, οι οποίες έχουν ήδη καταστρέψει περισσότερα από 700 σπίτια και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Εκτιμάται πως αυτή τη στιγμή μαίνονται περισσότερες από 200 πυρκαγιές σε όλη την Αυστραλία, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 70 είναι εκτός ελέγχου.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες 19/12 πυροσβεστικό όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε, στα νότια του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
«Πρόκειται για απολύτως ολέθριο συμβάν σε μια ήδη απίστευτα δύσκολη ημέρα και εποχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Νωρίτερα, τρεις άλλοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, που ενισχύονταν από τους ισχυρούς ανέμους, στη Νέα Νότια Ουαλία.
Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, φέροντας εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια ενώ γυναίκα συνάδελφός τους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison ζήτησε δημοσίως συγνώμη για το ότι την ώρα των πυρκαγιών, εκείνος έκανε διακοπές με την οικογένεια του στην Χαβάη.
«Λυπάμαι πολύ αν προσέβαλα κάποιον από τους πολλούς Αυστραλούς που επηρεάστηκαν από τις τρομερές πυρκαγιές, κάνοντας διακοπές με την οικογένειά μου αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε πως το ταξίδι αυτό ήταν έκπληξη για τις κόρες του δεδομένου ότι είχε ακυρώσει διακοπές του τον προηγούμενο Ιανουάριο λόγω των επισκέψεων του σε Ιαπωνία και Ινδία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης