Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάνω από 100 χιλ. πρόσφυγες θα κατακλύσουν την Ελλάδα το 2020

tags :
Πάνω από 100 χιλ. πρόσφυγες θα κατακλύσουν την Ελλάδα το 2020
Η Γερμανία έστειλε λιγότερους αξιωματούχους το 2019 για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στα νησιά
Οι αιτούντες άσυλο συνεχίζουν να φτάνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών, με την κρίση να χειροτερεύει.
Η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ότι θα φθάσουν από την Τουρκία το 2020 περισσότερα από 100.000 άτομα, αυξάνοντας την πίεση στους χώρους υποδοχής.
"Η κρίση συμβαίνει τώρα και είναι σοβαρή" δήλωσε ο Μάνος Λογοθέτης, κυβερνητικός επίτροπος για τη μετανάστευση, στην γερμανική ομάδα μέσων ενημέρωσης Funk την Τετάρτη.
Τους τελευταίους έξι μήνες, 45.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα, οδηγώντας τον κυβερνητικό επίτροπο να δηλώσει ότι η κατάσταση ήταν «σαφώς κρίσιμη» για την Ελλάδα από την κρίση των μεταναστών το 2015.
Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι που περιμένουν τα διαβόητα στρατόπεδα στα νησιά όπως στη Μόρια της Λέσβου ή το Βαθύ της Σάμου, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια του 2015, οι μετανάστες περνούσαν από την Ελλάδα για να καταλήξουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά τώρα βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στα νησιωτικά κέντρα υποδοχής.
Ο Λογοθέτης ανακοίνωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να απελάσει στην Τουρκία 10.000 αιτούντες άσυλο, αλλά για να το πράξει, η χώρα θα χρειαστεί 270 αναθεωρητές περιπτώσεων ασύλου.
Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα κέντρα άφιξης σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά όπου οι περισσότεροι μετανάστες φτάνουν μετά τη διέλευση του Αιγαίου από την Τουρκία.
Παρά την αυξανόμενη κρίση, η Γερμανία έστειλε λιγότερους αξιωματούχους το 2019 για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στα νησιά, σύμφωνα με τον όμιλο Funk-media.
Συγκεκριμένα, έστειλε συνολικά 80 εμπειρογνώμονες σε θέματα ασύλου από το BAMF, το γερμανικό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου, έναντι 124 το 2018 και 130 το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης