Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Ικανοποίηση για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δένδιας: Ικανοποίηση για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Την ικανοποίησή του για το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
«Η χώρα είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη», σημείωσε ο κ. Δένδιας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
«Η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι μια διαρκής διαδικασία, ένα μοναδικό ιστορικό εγχείρημα και κάθε φορά που αποδεικνύεται στην πράξη η αλληλεγγύη προς μια χώρα-μέλος, τόσο εμβαθύνεται το συγκεκριμένο εγχείρημα και τόσο αποδεικνύεται η επιτυχία της» επεσήμανε.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά με κανέναν τρόπο δεν παραιτείται από τη «διαρκή, μόνιμη και συνεχή επίκληση της ακυρότητας των συγκεκριμένων κειμένων και ιδίως του κειμένου που με περισσή εφευρετικότητα, για να πω το ελάχιστο, εξαφανίζει από το χάρτη την Κρήτη και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και ακυρώνει τις νομικές συνέπειες της υπαρξής τους».
Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, η 41η συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού. Κατά τη συνάντηση του Συμβουλίου εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός.
Η ελληνική προεδρία είχε ως στόχο την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των μελών, την πράσινη οικονομία, ενώ εστίασε στη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργία του Οργανισμού, προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Η Ελλάδα έδωσε ακόμη βάση στη συνεργάσια του ΟΣΕΠ και της ΕΕ, δύο οργανισμών στους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα.
Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του οργανισμού, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, έγινε προσπάθεια για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ των μελών, αλλά και τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της οργανισμού και ενίσχυσης της ικανότητας να αναλαμβάνει πρότζεκτ.
Εναρμονιζόμενοι με την παγκόσμια τάση, η Ελλάδα επεδίωξε να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να αναπτυχθεί η πολιτική με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, τόνισε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει τη Ρουμανία που αναλαμβάνει την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης