Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Greta Thunberg είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019 για το περιοδικό Time

tags :
Η Greta Thunberg είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019 για το περιοδικό Time
Η Greta Thunberg είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019 για το περιοδικό Time
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019 για το περιοδικό Time, το οποίο κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό του για «τη δύναμη της νιότης».
Η 16χρονη ακτιβίστρια εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.
Πρόκειται για τη νεαρότερη προσωπικότητα που έχει επιλεγεί ποτέ ως πρόσωπο της χρονιάς από το αμερικανικό περιοδικό, σε μια παράδοση που χρονολογείται από το 1927.
«Η Greta Thunberg μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι άνθρωποι που κληρονομούν τις δυσλειτουργικές κυβερνήσεις, τις διαλυμένες οικονομίες και έναν όλο λιγότερο βιώσιμο πλανήτη, γνωρίζουν ακριβώς σε τι βαθμό τους έχουν απογοητεύσει οι ενήλικες», σημειώνει το Time.
Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 να διαδηλώνει μόνητης για τη διάσωση του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή, μπροστά από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, αφήνοντας τα μαθήματά της κι εμπνέοντας με τη δράση της εκατομμύρια ανθρώπους.
«Δέκα έξι μήνες μετά, απευθύνθηκε σε επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον πάπα, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κι αποτέλεσε έμπνευση για 4 εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα την 20η Σεπτεμβρίου του 2019, τη μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην ανθρώπινη ιστορία», τονίζει το περιοδικό.
Η νεαρή ακτιβίστρια επελέγη από το Time επικρατώντας των άλλων πέντε φιναλίστ: του Donald Trump, της επικεφαλής των Δημοκρατικών του αμερικανικού Κογκρέσου Nancy Pelosi, του αστεριού της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ Megan Rapinoe, του πράκτορα της CIA που προειδοποίησε για το τηλεφώνημα μεταξύ Donald Trump και του προέδρου της Ουκρανίας Volodomyr Zelensky, η αποκάλυψη του οποίου οδήγησε στη διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικανού προέδρου, και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.


Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης