Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπαράζ εκπλήξεων από την Energa – Το δικαστήριο αποφάσισε να αποδεσμευτούν λογαριασμοί, επιστρέφονται 23,4 εκατ. σε εμπλεκόμενο και μία Porsche

tags :
Μπαράζ εκπλήξεων από την Energa – Το δικαστήριο αποφάσισε να αποδεσμευτούν λογαριασμοί, επιστρέφονται 23,4 εκατ. σε εμπλεκόμενο και μία Porsche
Το δικαστήριο αποφάσισε, πέραν των γνωστών ποινών, να απελευθερωθούν και όλοι οι δεσμευμένοι λογαριασμοί των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Energa
Τελικές αποφάσεις έλαβαν χώρα στην περιβόητη υπόθεση της Energa καθώς σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2019 το δικαστήριο αποδέσμευσε τους λογαριασμούς αυτών που αθωώθηκαν στην γνωστή υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση εμπλεκόμενου στην υπόθεση όπου το δικαστήριο αποφάσισε να του επιστραφούν 23,4 εκατ. ευρώ μαζί και ένα αυτοκίνητο Porsche που είχε κατασχεθεί.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα για άρση των δεσμευμένων λογαριασμών υπέβαλε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Τ. Μιχαλόλιας, που αποτελεί μία ακόμη επιτυχία στις νομικές υποθέσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία καταδίκασε συνολικά 6 άτομα.
Εκτός από τον Άρη Φλώρο, οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με ποινές κυμάνθηκαν από 1-2 έτη με 3ετή αναστολή για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του σύννομου βίου.
Αθωώθηκαν επίσης 5 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίες Βασίλης Μηλιώνης (πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια) και ο Αχ. Φλώρος
Όσον αφορά στο ποσό της καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης, το αρχικό κατηγορητήριο ανέφερε ότι ανέρχεται  σε 236 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό όμως συμπεριελάμβανε δήμους, δημόσιο, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε μόνο την οφειλή προς τους δήμους και το δημόσιο που φτάνει περίπου τα 72 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά από τους κατηγορούμενους είχαν δεσμευθεί 127 εκατομμύρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό ενώ ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βάση του σχετικού νόμου περί επιεικούς μεταχείρισης, περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάρουν Δημόσιο και Δήμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης