Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Trudeau είναι διπρόσωπος - Ο Καναδάς δεν τηρεί τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες

tags :
Trump: Ο Trudeau είναι διπρόσωπος - Ο Καναδάς δεν τηρεί τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος -κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο- αποκάλεσε διπρόσωπο τον πρωθυπουργό του Καναδά
Σε ευθεία επίθεση κατά του Καναδού πρωθυπουργού, Justin Trudeau, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με αφορμή το «πηγαδάκι» του πρώτου με τους Boris Johnson και τον Emmanuel Macron.
«Είναι διπρόσωπος» είπε ο Trump αναφερόμενος στον Trudeau και στο περιστατικό με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Trudeau αναστατώθηκε διότι τον αμφισβήτησε για το γεγονός ότι δεν τηρεί τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες.
«Τον θεωρώ πολύ συμπαθητικό παιδί αλλά ξέρετε η αλήθεια είναι ότι επέπληξα για το γεγονός ότι δεν πληρώνει το 2% και μπορώ να πω ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος γι' αυτό» δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.
«Δεν πληρώνει το 2% αν και θα έπρεπε» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Ο Καναδάς έχει χρήματα.
Αντιπροσωπεύω τις ΗΠΑ και (ο Trudeau) θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερο και δεν πληρώνει.
Το κατανοεί αυτό...
Φαντάζομαι ότι δεν είναι χαρούμενος, αλλά έτσι είναι».

To «πηγαδάκι»

Οι Johnson, Trudeau και Macron σχολιάζουν σκωπτικά τον Αμερικανό πρόεδρο
Τον γύρο το διαδικτύου κάνει βίντεο με το «πηγαδάκι» του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, του Καναδού ομολόγου του Justin Trudeau και του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, που -πιθανότατα- σχολιάζουν σκωπτικά τον Donald Trump, κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
«Γι’ αυτό άργησες;», ακούγεται να ρωτάει ο Johnson τον Macron.
«Άργησε γιατί είχε συνέντευξη Τύπου 40 λεπτών από την αρχή.
Α, ναι. Ανακοίνωσε...», παρεμβάλλεται ο Trudeau, αλλά προτού προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, τον διακόπτει ο Γάλλος πρόεδρος, χωρίς, ωστόσο να ακούγεται τι λέει.
Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Trudeau ακούγεται να λέει: «Είδα τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης