Αβραμόπουλος: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας

Αβραμόπουλος: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας
"Είμαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να ξαναβάλει την χώρα στη σωστή τροχιά", δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ήδη ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας μας, με ένα νέο ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να παίξει στην περιοχή», δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ο απερχόμενος ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικές υποθέσεις και ιθαγένεια, Δ. Αβραμόπουλος.
Κληθείς να απαντήσει «σε τι κατάσταση θα βρει την Ελλάδα, τώρα που επιστρέφει από τις Βρυξέλλες»,  αναφέρει ότι «θα βρω ένα νέο πολιτικό κλίμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ήδη ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας μας, με ένα νέο ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να παίξει στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι οι συμπατριώτες, τα τελευταία δέκα χρόνια, υπέφεραν. Η επιστροφή στην εθνική και κοινωνική ενότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μελλοντικής μας πορείας. Συμμερίζομαι και πιστεύω στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και είμαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να ξαναβάλει την χώρα στη σωστή τροχιά».
Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι σε σχέση με το 2015 η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σημαντικά βήματα και αναφέρει χαρακτηριστικά  πως «παραδίδουμε χειροπιαστά αποτελέσματα, με στέρεες βάσεις για το μέλλον».
Κατά τον ίδιο, «σχεδόν 35.000 άνθρωποι ανακατανεμήθηκαν στο εσωτερικό της ΕΕ από την Ιταλία και την Ελλάδα, και από το καλοκαίρι του 2018, οι εθελοντικές επανεγκαταστάσεις ξεπέρασαν τις 1.100».
Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι «δόθηκαν στην Ένωση περισσότερα εργαλεία για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές και τις μελλοντικές μεταναστευτικές προκλήσεις» και εξηγεί ότι «δεν υπάρχει μια απάντηση για όλες τις περιπτώσεις, διότι τα μεταναστευτικά φαινόμενα είναι πολυσύνθετα».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να σώζουμε ανθρώπινες ζωές και να προσφέρουμε ασφαλή λιμένα όταν οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στα χωρικά μας ύδατα.
Παράλληλα, πρέπει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις παράτυπες επιβιβάσεις, καταπολεμώντας τα δίκτυα δουλεμπόρων που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει.
Ερωτηθείς πως θα συνεχίσει τη δράση του μετά την πετυχημένη πορεία στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά πως «είμαι ευτυχής που επιστρέφω σπίτι και περήφανος για τα όσα έκανα, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα.
Πρόκειται να θέσω στις υπηρεσίες της χώρας μου τον πλούτο των ευρωπαϊκών εμπειριών, μαζί με το αυθεντικό, πατριωτικό μου αίσθημα.
 Όπως έκανα πάντα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS